• Szívünk Napja 2011.


    Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember 25-én vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Városligetben, Budapesten.

    A Szívünk Napja nevű rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint azok megelőzésére kívánják felhívni a figyelmet.

    A Városligetben ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúlymérés, valamint a magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos tanácsadás várja az érdeklődőket.

    A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik.

    A nagy színpadon interaktív szakmai előadások hallhatók, felhívva a figyelmet arra, hogy mennyire kell vigyáznunk szívünk egészségére. Fókuszba kerül a nők, a sportolók egészsége, az egészséges életmód jelentősége, valamint a rizikófaktorok karbantartása.

    A szervezők a gyerekekről sem felejtkeztek meg, akik a rendezvényen játékos formában sajátíthatják el az egészséges életmód, táplálkozás alapismereteit valamint többféle játékban vehetnek részt, ugyanakkor részt vehetnek a "Te hogyan védenéd szíved egészségét?" címmel meghirdetett rajzpályázaton. Az alkotások leadásának határideje 2011. Szeptember 20. A részvevőket és a gyermekeket ismert tévés személyiségek, énekesek, zenészek szórakoztatják majd.

    Részletes program