• SM Betegek Országos találkozója


    Helyszín: Debrecen, Kölcsey Művelődési Központ, időpont: 2011. 09. 04.

    Tekintélyes orvosi előadók sora készül arra, hogy a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) szeptember 4-i debreceni országos betegtalálkozóján a résztvevők első kézből kaphassanak információt minden olyan egészségügyi témáról, amely az SM betegeket foglalkoztatja.

    A programnak a Kölcsey Művelődési Központ ad otthont, több száz beteg részvételére számítanak. A részvétel, az utazás, az ellátás több millió forintos költségét a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) finanszírozza, így a meghívott csoportos résztvevők számára ez nem kerül pénzbe.

    A tervezett szakmai programok sorában prof. dr. Vécsei László, a szegedi Neurológiai Klinika vezetője ad közérthető formában összefoglalót az elmúlt időszak hazai orvosi konferenciáinak tanulságairól. Prof. dr. Komoly Sámuel, a pécsi Neurológiai Klinika vezetője a mozgás javításának új lehetőségeiről ad áttekin- tést, majd dr. Bencsik Krisztina szegedi docens az elsővonalbeli immunmoduláns kezelések elmúlt 15 évében szerzett tapasztalatait adja közre. Dr. Csépány Tünde, a debreceni klinika neurológus docense az infúziós SM kezelés eddigi hazai fejleményeit mutatja be.