Téma: Adalékanyag
Hívószavak az élelmiszercímkéken - Amikre valóban érdemes odafigyelni
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022.03.26. 07:33
Az élelmiszercímkék fontos információval szolgálnak a vásárlók számára a megvenni kívánt termékről, és segítenek egészségesebben táplálkozni, ezért nem árt azokat még a boltban átolvasni. Cukormentes? Energiaszegény?...
A tökéletes fagylalt adalékanyag-mentes
Több mint TestŐr - 2018.09.06. 15:40
Maloveczky Miki az egészséges táplálkozás híve, még akkor is, ha fagylaltról van szó. Gödöllőn egy cukrászdában bepillantást nyert, hogy hogy is készül a fagylalt. Az üres tál tanúsága szerint ízlett a műsorvezetőnek.
Mi van az élelmiszercímkén? E-számok, adalékanyagok, tápérték...
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2017.10.12. 05:21
Mennyiség, származási ország, tápérték, adalékanyagok, E-számok - folytathatnánk a sort. Milyen információkkal kell ellátni az élelmiszerek címkéjét? Mit jelentenek a rövidítések? Kell-e tartanunk az E-számoktól?...
Legyen tudatos vásárló: ne csak nézze, olvassa is
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2017.06.25. 07:38
Az egészséges táplálkozás már jóval azelőtt elkezdődik, hogy leülnénk az asztalhoz és a szánkba vennénk az első falat ételt vagy az első korty italt. Jóval megelőzi a tervezett menü és a bevásárló lista összeállítása...
Light termékek, E-számok, segítünk eligazodni!
Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2015.04.22. 11:39
Még a gyakorlott háziasszonyoknak is nehéz úgy válogatni termékeket az élelmiszer vásárlás során, hogy azok megfeleljenek az...
Tények és tévhitek az adalékanyagokról
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2014.10.17. 07:38
Az adalékanyagok szót meghallva általában egészségre káros, mesterséges vegyületek jutnak eszünkbe, amelyeket azért adnak az élelmiszerekhez, hogy általuk befolyásolják, javítsák a termék minőségét, állagát...
A fehér cukor elsavasítja a szervezetet? - Az orvos válaszol
WEBBeteg - 2013.08.19. 21:41
Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő teljesen elsavasítja a szervezetet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A gyümölcsjoghurtokban esetenként túl sok a cukor egy felmérés szerint
MTI - 2013.08.15. 17:12
A gyümölcsjoghurtok inkább számítanak cukros édességnek, mint egészséges finomságnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) felmérése szerint, az általuk vizsgált 16 gyümölcsjoghurtból mindössze kettő tartalmaz teljes...
Egészséges táplálkozás - Rengeteg a tévhit
Medipress - 2010.08.09. 17:13
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul...
Milyen a magyar élelmiszerbiztonság?
MTI - 2010.03.03. 13:17
Jelentős hangsúlyt kapott az utóbbi években az élelmiszerlánc védelme, de javítani kell a témához kapcsolódó oktatást, nevelést és a közösségi kommunikációt. Ezenkívül tudatosítani kell a vállalkozói felelősséget, és...