• Stroke

        WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
        Stroke
        A stroke vészhelyzetet jelent: azonnali kezelése az élet és a halál, de legalábbis a kevesebb, illetve a több károsodás kérdését dönti el. Korai kezeléssel csökkenteni lehet az agy károsodását és a kialakuló életminőség-romlás mértékét.
        Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
        A magasvérnyomás-betegség számos ember életét megkeseríti, ráadásul életveszélyes szövődményekkel is járhat. Éppen ezért fontos a megfelelő, személyre szabott kezelés, mely magában foglalja a gyógyszeres terápiát, a rendszeres testmozgást, valamint a diétát.
        WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
        A stroke megelőzéséhez a legfontosabb az egészséges életvitel. Lentebb az egészséges életvitel főbb tényezőit gyűjtöttük össze.
        Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna
        Édesapámnak 2017-ben volt strokeja ,szerencsére teljesen felépült.A kérdésem az lenne ,hogy örökölhetem e ? Már egy hónapja ízületi fájdalmaim vannak ,a fejem pedig jónéhány napja fáj az arcom bal fele kicsikét puffadt ahogy a...
        A laktát dehidrogenáz (LDH) egy enzim, amely a szervezet legtöbb szövetében, a sejtek belsejében fordul elő. Ha a szövetek megsérülésnek vagy...
        A kreatin-kináz (CK) nevű enzim főként a vázizomban (CK-MM), a szívizomban (CK-MB, CK-MM), az agyban (CK-BB) és a gyomor-bélrendszerben (CK-BB)...
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Egészséges életmóddal a stroke kockázata csökkenthető. Mindemellett vannak bizonyos rizikófaktorok, amelyeket kerülni, illetve mihamarabb kezeltetni kell. Melyek ezek?
        Kardioközpont - Dr. Szatncsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
        A stroke vagy agyvérzés Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint azoknak, akik rizikófaktorokkal élnek, rendkívül fontos a rendszeres ellenőrzés.
        WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
        A stroke olyan hirtelen jelentkező neurológiai betegség, mikor az agy egy része érelzáródás, vagy egy ér elpattanása következtében megsérül. Ha egy alapvető agyi ér elzáródik, akkor az ér ellátási területe elhal. Ha az érfal reped meg, akkor agyvérzés jön létre. Mindkét folyamat során a beteg agy által beidegzett végtagok és agyidegek megbénulnak, amelyek fizikai funkciózavarokat okoznak.
        WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
        A stroke azonnali kezelése rendkívüli jelentőséggel bír, a korai kezelést azonban nagymértékben meghatározza a stroke típusa.
        WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
        Az agyi érkatasztrófa hirtelen kialakuló állapot, ami az esetek jelentős hányadában teljes életminőség-változást von maga után. Mindez nem csupán a betegek fizikai problémáit (pl. bénulás, önellátási nehézségek, beszédzavar) foglalja magába, hanem az agykárosodásnak, illetve a megváltozott életmódnak lelki vonatkozásai is vannak.
        Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Doktornő! A csatolt vizsgálati eredmény kiértékelésére szeptemberig kellene várnunk, amit kritikusnak gondolunk, ezért szeretnénk a segítségét kérni. A betegnek agyi stroke-ja volt tavasszal, hasi aortája 5,2mm vastag. Jobb...
        Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
        A vérnyomást számtalan tényező befolyásolja, többek között a mozgás, a stressz, sőt, még az időjárás is, ezért a vérnyomás bizonyos mértékű ingadozása természetes folyamat. De hogy mikortól számít kórosnak, azt dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista válaszolja meg.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!