Téma: Rosttartalom
Teljes kiőrlésű gabona - Mondják, hogy együk, de tudja, hogy miért?
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2024.03.12. 11:04
Érdemes áttekinteni, hogy a közismert előnyök mellett – magasabb rosttartalom, jobb szénhidrátprofil – miért kedvező a teljes gabonaszemeket tartalmazó ételek fogyasztása, és a neki tulajdonított kedvező hatások...
A rostok szerepe az étrendben
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.01.30. 10:15
Rostoknak nevezzük azon szénhidrátok csoportját, amelyeket szervezetünk nem képes lebontani. Az élelmi rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok (poliszacharidok). Rostok kizárólag növényekben...
Miért fontos kiemelten figyelni a folyadékfogyasztásra magas rostbevitel mellett?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2023.11.28. 10:49
A rostfogyasztás jótékony hatásait már jól ismerhetjük, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy magasabb rosttartalmú étrend mellett kiemelten fontos figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra...
Milyen az egészséges kenyér?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2023.08.20. 09:35
Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?
Miért fontos az elegendő rostbevitel?
Szponzorált tartalom - 2022.02.28. 10:23
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a megfelelő rostbevitel javítja az emésztést, és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Hogyan teszi mindezt, és miben segíthet még? Cikkünkben összefoglaljuk a...
Így hat a szervezetünkre a savanyú káposzta
WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2022.01.06. 18:33
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal és a bélrendszerre is jótékony hatással van. Egyszóval egy újkori...
A rostdús táplálkozással sok betegség megelőzhető
MTI - 2009.10.29. 16:06
A Sydneyben működő Garvan kutatóintézet munkatársai szerint, a nagy rosttartalmú ételeket - például az aszalt gyümölcsöket és a babot - a belekben lévő baktériumok rövid láncú zsírsavakká alakítják át, melyek enyhítik a...