Téma: Nitrit

A füstölt és sózott hús növeli a leukémia kockázatát

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021.04.01. 22:03
Egy kutatási eredmény szerint a füstöléssel és sózással tartósított húskészítmények növelik a gyermekek leukémiás megbetegedésének kockázatát. Jó hír azonban, hogy a zöldségfogyasztás segít a káros anyagok...

Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2017.06.21. 06:14
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb...

Nitrit a vizeletben

Orvos valaszol - Dr. Hamar Péter - 2011.09.27. 13:59
Tisztelt Dokror úr/nő! Laboreredményem kimutatta a nitritet a vizeletembe. Pozitív lett az eredmény. Azt szeretném megtudni, hogy a nitrit, hogy kerülhet be a szervezetbe és ez mit vonhat maga után? Köszönettel: Egri...