• Hpv Elleni Védőoltás

        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        A HPV (humán papillomavírus) okozta fertőzés sajnos egyre gyakoribb. A HPV a méhnyakrák kórokozója, mely ellen létezik védőoltás. A HPV elleni védőoltás széles körben javasolt, legideálisabb esetben a szexuális élet megkezdése előtt, hiszen a HPV elleni oltás szempontjából azok a legalkalmasabbak, akik még nem élnek szexuális életet. De a HPV elleni oltás beadatása minden szexuálisan aktív nőnek ajánlott.
        Semmelweis Egyetem
        Humán papilloma vírus is okozhat rosszindulatú daganatokat a fej-nyaki területen. Korábban elsősorban a dohányzást és az alkoholfogyasztást tették felelőssé ezekért a tumorokért, mostanra azonban kiderült, hogy a középgaratban, főként a mandulákban és a nyelvgyökben a daganatos elváltozások 40 százalékát a HPV 16-os típusa okozza, vagyis ugyanaz a vírus, amely a nőknél a méhnyakrák hátterében áll - mondta Dr. Tamás László, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója.
        Integralcom.hu
        Ki tudná jobban átérezni az otthonukat elvesztett, gyermekes nők helyzetét, mint egy édesanya. Peller Mariann ezért is állt azon jótékonysági program mellé, melynek keretén belül a szervezők és a műsorvezető házhoz viszik az egészséget. Az immár kétgyermekes édesanya olyan csomaggal érkezik a nehéz sorsú édesanyákhoz és gyermekeikhez, amely segítséget jelent az édesanyák egészségének megőrzésében.
        WEBBeteg összeállítás
        A méhnyakrák évente körülbelül félmillió nő halálát okozza világszerte, Magyarországon minden évben mintegy 1200 új megbetegedést regisztrálnak annak ellenére, hogy az összes többi daganattípussal ellentétben védőoltással lehet védekezni ellene. Már hazánkban is hozzá lehet jutni az új típusú vakcinához, ami lényegesen jobb védelmet biztosít a HPV ellen.
        publicrelations.hu
        A szülők szeptember 11-éig igényelhetik az államilag támogatott térítésmentes iskolai védőoltást.
        Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás
        Jónapot! méhnyakrák ellen szeretném magam beoltatni, viszont egy másfél éve megjelent rajtam és páromon nemiszervi szemölcs..azóta egy lézerklinikán leszedettük de félévente vmelyikönkön elöjön, hatásos ha beoltatom magam?v mit...
        Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás
        Tisztelt Doktor Úr! A rákszűrés eredményem P2 és HPV gyanú lett. Az orvosom immunerősítőt írt fel, és javasolja a védőoltás beadatását, amennyiben a kontrollvizsgálat negatív lesz. A kérdésem a következő: Ha az...