Téma: Gluténmentes
Gluténérzékenység - Mit tegyen, ha már diétázott vizsgálat előtt?
Budai Allergiaközpont - dr. Sárdi Krisztina, belgyógyász, gasztroenterológus - 2022.05.13. 15:06
Egyre többen tartanak gluténmentes diétát, mert rendszeresen hasi panaszoktól, vagy különböző tünetektől – fejfájás, krónikus fáradtság, hajhullás, vérszegénység, végtagokban zsibbadás, akaratlan hízás vagy fogyás –...
Glutén fogyasztása - A szakemberek szerint sem divat, hanem valós probléma
Budai Allergiaközpont - Dr. Polgár Marianne, gyermekgyógyász, gasztroenterológus - 2018.05.07. 13:11
A gluténmentesen étkezők gyakran szembesülnek azzal, hogy étkezési szokásukra a közvélemény divatdiétaként tekint annak ellenére, hogy sok esetben panaszaikat egyértelműen a glutén fogyasztása okozza. Hogy a...
Még az ételízesítőkben is lehet glutén
Több mint TestŐr - 2018.02.19. 13:33
Legtöbben azt gondolnák, hogy a gluténtartalomra csak a pékáruknál kell odafigyelnie annak, aki erre érzékeny. Az igazság az, hogy szinte mindenben lehet glutén, ha nem olyan konyhában készül az étel, ami gluténmentes....
Gluténmentes finomságok
Több mint TestŐr - 2017.10.11. 13:54
Gluténmentes lisztből sem egyfajta liszt létezik. Sok esetben keverni kell a különféle gluténmentes liszteket ahhoz, hogy hasonló pékárukat lehessen előállítani, mint a glutént tartalmazó finomságok. Akiknek nincs elég...
Gluténmentes termékek: változnak a szabályok és a csomagolásra írható feliratok
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2016.07.20. 16:40
Megszűnik a gluténmentes, illetve a nagyon alacsony glutén tartalmú élelmiszerek kötelező bejelentési eljárása 2016. július 20-tól. A jövőben az élelmiszergyártók a már korábban megszokott gluténmentes, illetve a nagyon...
Élet a répatortán túl - készítsen gluténmentes süteményt céklával!
Budai Allergiaközpont - Varga Dóra, dietetikus - 2015.03.07. 07:38
A zöldségekkel dúsított sütemények omlósabbak, nem válnak szárazzá, ráadásként plusz rostforrást is jelentenek, ami a tavaszi fogyókúra szezonban nem lebecsülendő tulajdonság. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont...
Gluténmentes ünnepi sütemények
Budai Allergiaközpont - Varga Dóra, dietetikus - 2014.12.11. 21:41
A gesztenyeliszt Olaszországból került hozzánk, a mai Toszkána környékén használták először a középkorban. Kezdetben a szegények eledele volt, ám a későbbiekben egyre népszerűbbé vált különleges íze miatt. Napjainkban...
A lisztérzékenység világnapja
MTI - 2009.05.14. 16:05
Május 16-17-én az Európai Cöliákia Egyesületek Szövetsége (AOECS) negyedik alkalommal rendezi meg a lisztérzékenyek világnapját. Megtartásáról 2005-ben döntöttek, hogy legyen ismertebb a betegség, valamint az...