• Visszérbetegség

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-06-13 09:41
    Visszér
    A visszérbetegség kezelése belgyógyász, érsebész és bőrgyógyász közreműködését egyaránt igényli, ugyanakkor az eredményes terápia a betegtől is életmódváltást követel meg, a mindennapi tevékenységekre való odafigyelést igényli.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-08-13 11:25
    Az már régóta ismert, hogy a hosszabb utazás növeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Elsősorban a repülőutakkal kapcsolatban halljuk ezt gyakran, ám a kockázat a jármű fajtájától függetlenül bármely hosszabb utazás során fokozott.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2018-08-12 14:45
    Gyakori panasz a lábdagadás, amelyet szinte minden ember megtapasztal élete során. A hátterében álló okok változatosak lehetnek, az életmódbeli sajátosságok éppúgy kiválthatják, mint egy komoly betegség. Hogyan különíthető el a két véglet? Mi minden okozhatja a lábak vizesedését?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-08-10 05:21
    A visszérbetegség kivizsgálása a beteg számára fájdalmatlan. Egyszerű és gyors vizsgálatokkal feltérképezhetőek azok az érszakaszok, amelyek elégtelen működése miatt a vér visszafelé áramlásra képes, előidézve a visszértágulatot.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina
    2018-07-28 16:07
    A visszérbetegség, a krónikus vénás elégtelenség következtében kialakult panaszok (nehéz-láb érzés, alsó végtagi duzzanat, ödéma, égő fájdalom, viszketés) lassan, fokozatosan fejlődnek ki. Milyen életmód ajánlott ilyenkor?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-07-21 19:51
    A lábszárfekély kialakulásának hátterében mintegy 70 százalékban visszeres keringési zavar áll. Rendszerint a rossz vérellátottságú bokakörnyéki területeken kezdődik, majd mérete folyamatosan növekszik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-07-11 11:55
    A dagadt, fáradt vagy elnehezült lábak az első jelei annak, hogy a vénás rendszer nem működik megfelelően. Ha már kialakult a visszértágulat, a panaszok a meleg évszakban tovább súlyosbodnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-07-02 13:01
    A felületes visszérgyulladás (thrombophlebitis superficialis) igen gyakori szövődmény visszértágulat esetén. Általában az alsó végtagon megjelenő hosszanti vörös csík, vagy több piros folt jelzi a betegséget.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2018-07-01 02:51
    Az ödéma számos betegség előrehaladott stádiumában megjelenhet. Gyakran előfordul szívelégtelenség, elégtelen veseműködés, májbetegségek és fertőző betegségek mellett is.
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, főorvos
    2018-05-21 17:51
    A trombózis igen nagy trauma annak, aki versenysportolóként kénytelen volt szembenézni vele. Nemcsak a fájdalom és a gyógyszerek miatt, hanem azért is, mert az addigi életmódjában komoly változások állnak be.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!