• A vérnyomás csökkentése előnyös lehet vesebetegek esetén

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vérnyomás agresszív kezelése segít megőrizni a vesefunkciót, és megelőzi a művese-kezelés szükségességét néhány krónikus vesebeteg esetén.

    Hirdetések

    A vizsgálatot vezető Lawrence J. Appel professzor szerint (Johns Hopkins Egyetem, Orvosi Kar) még sok kérdést tisztázni kell, de az eredmények azt sugallják, hogy meg lehet előzni, de legalábbis késleltetni lehet a végállapot-vese kialakulását. A vizsgálat 1094 vesebetegre terjedt ki, akiknél a magas vérnyomást agresszív kezeléssel 130/80 körüli értékre normalizálták. Az előny leginkább a rosszabb állapotú vesével rendelkezőknél jelentkezett – akik vizelete fehérjét tartalmazott. Ebben a betegcsoportban huszonöt százalékkal alacsonyabb volt a végállapot-vesések aránya, szemben a javasolt 140/90-es értékre beállított csoporttal.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Azok között, akik viszonylag kevésbé voltak betegek – kevés, vagy egyáltalán nem volt fehérje a vizeletben – az agresszív kezelés gyenge hatású volt a vesebetegség szempontjából. A cikk javaslata szerint a kezelőorvosnak meg kell győződnie a vizelet fehérjetartalmáról, mielőtt agresszív kezelésbe kezdenének. Az Egyesült Államokban a feketék mintegy egyharmada szenved végstádiumú veseelégtelenségben, ez a teljes népesség mintegy 12 százalékát teszi ki.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Hogyan mérje helyesen a vérnyomását otthon?

    A vérnyomás több tényezőtől függ, így a testhelyzettől, a napszaktól, az érzelmi állapottól, a fizikai aktivitástól. A mérést befolyásolja a kar vastagsága és a mandzsetta mérete.

    Vérnyomáscsökkentő módszerek - Amit Ön is megtehet

    Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.

    Irány a természet

    Kimutatott tény, hogy a természet látványa sokaknál vérnyomáscsökkentő hatású, ezenkívül a stresszt és a gyulladást is csökkenti a szervezetben.

    Vérnyomásmérés - A helytelen mérési mód megtévesztő adatokat szolgáltathat

    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.

    Ezért veszélyes az éjszakai műszak

    A szervezet belső órájának felborítását okozó éjszakai műszakban való munka növeli a diabétesz és az elhízás kialakulásának esélyét - állítják amerikai kutatók.

    Hallott már a zöld kávéról? Mutatjuk, hogy milyen a hatása

    A zöld kávé, illetve a belőle készült kivonat mint étrend-kiegészítő összetétele a szemes kávéhoz nagyon hasonló. Főleg magasabb klorogénsav-tartalmában különbözik a megszokott babkávétól, feltételezett előnyös hatása elsősorban a klorogénsavnak, valamint a belőle keletkező ferulasavnak tulajdonítható. Cikkünkben áttekintjük a zöldkávé-kivonat egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatos tudományos vizsgálatokat és bizonyítékokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.