• Beépített intim torna - csak hölgyeknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A stressz-inkontinencia két szempontból is speciális: csak nőknél tapasztalható, és teljes mértékben gyógyítható is. E tény jelentősége megítélhető abból, hogy a jelenség Magyarországon körülbelül négyszázezer nőt érint.

    Az inkontinenciának - vagyis a vizelet visszatarthatatlan szivárgásának - több oka lehet, s eszerint különféle típusai ismertek. A jelenség, amellett, hogy kellemetlen közérzetet, gátlásokat okoz, megnehezíti a társasági életet, a munkahelyi és mindennapi létet, ráadásul életre szólóan, mivel legtöbbször gyógyíthatatlan. Kivéve egyetlen típusát, a stressz-inkontinenciát.

    Hirdetések

     Hogy szerezhető be?

    A külföldön már bevált eszköz Közép-Európában Magyarországon jelent meg először. Egyelőre eléggé borsos áron, 14 ezer forintért vásárolható meg a gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszközök boltjaiban, s nem jár hozzá az egészségpénztár támogatása.
    - Ezt az inkontinencia típust arról lehet felismerni, hogy fizikai nyomásra, emeléskor, köhögéskor, nevetéskor jelentkezik a vizeletszivárgás, amit az érintett nő képtelen visszatartani. Bárkinél, bármely életszakaszban előfordulhat. Okozhatja hormonháztartásbeli változás éppúgy, mint terhesség, lezajlott szülés, mikor a gátizmok meglazulnak, és mivel nem zárnak megfelelően, fizikai nyomás hatására a vizelet átszivárog a húgycsövön - magyarázza Klausz Réka, a Klausz Kft. ügyvezető igazgatója.

    - A stressz-inkontinencia - szemben a betegség többi típusával - gyógyítható. A cél érdekében különféle módszereket lehet bevetni, az intim tornától kezdve egészen a drasztikusabb, műtéti beavatkozásig. Most pedig a terápiás skálán megjelent egy újdonság, amely a stressz-inkontinencia kezelését megkönnyíti és eredményessé teszi.

    Az új eszköz az IncoStress nevet viseli, és Európa több országában már nők százezreit gyógyította meg, noha mindössze négy évvel ezelőtt fejlesztették ki Angliában. Külön érdekesség, hogy egy nő ötlete volt, és - mint érintett - ő is dolgozta ki az eszközt, lévén egészségügyi dolgozó.

    Nem tüneti kezelés

    A forgalmazó szerint annyiban jobb, mint a jó ideje bevált intim torna, mert ez az eszköz valójában maga a "beépített intim torna", ami akkor is működik, és gyógyít, ha nem tornázunk. - Egy rendkívül egyszerű gyógyászati segédeszközről van szó, mely allergén anyagoktól mentes szilikonból készült, és belsőleg használható, a tamponhoz hasonlóan.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hüvelybe helyezve finom nyomást gyakorol a húgycsőre, ami azonnali megoldást jelent vizelettartási gond esetén, mert helyreállítja a húgyhólyag természetes anatómiai helyzetét, összehúzódásra és elernyedésre ösztönzi a hüvelyi és gátizmokat, melyek egy idő után megerősödnek. Tehát nem tüneti kezelésről van szó, hanem teljes, tökéletes gyógyulásról.

    Emellett az is nagy előnye, hogy megelőzésre is alkalmas, szülés, vagy menopauza előtt, erősíti, edzi az egészséges gátizmokat, alkalmazása tehát megelőzi lazulásukat.

    A segédeszköz 24 órán keresztül a helyén maradhat, tehát egész nap "dolgozik", biztonságot adva használójának. Hat hónap a "kihordási ideje", addig használható, de legtöbb esetben addigra be is következik a várt eredmény, a gyógyulás.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Tippek inkontinens betegeknek: 3 lépés az egészséges bőrért

    A vizelet inkontinencia fennállása az érintetteknél és különösen az idősebbeknél megnöveli a bőrproblémák kialakulásának kockázatát. A bőr vizelettel és széklettel történő érintkezése a bőrkárosodás egyik leggyakoribb oka.

    Amit tudni kell az inkontinenciáról

    Az inkontinencia nem betegség, hanem egy mélyebben gyökerező egészségügyi probléma tünete. Azonban kezelés nélkül elszigeteltséget, állandó szégyenérzetet, s akár depressziót is okozhat.

    Hogyan válasszunk inkontinencia terméket?

    Az inkontinenciával küzdő emberek állandóan attól tartanak - különösen nyilvános helyen-, hogy nem tudják visszatartani vizeletüket, emiatt egyre visszahúzódóbbakká válnak és különféle általában nem túl célravezető módszerekkel próbálnak segíteni magukon. Ez azonban igen rossz hozzáállás!

    Házi praktikák az inkontinencia kezelésére

    Sok esetben az inkontinencia már pusztán az életmódbeli, táplálkozási és vizelési szokások megváltoztatásával is nagymértékben javítható. Néhány tanács, amely segít a vizelettartási panaszokon.

    Inkontinencia termékek férfiaknak - Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

    A vizelet inkontinencia nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is. Az inkontinenciával járó kellemetlenségek ellen ma már számos olyan termék áll rendelkezésre, amely kifejezetten a férfiak anatómiáját figyelembe véve készült, ennek köszönhetően pedig a legnagyobb kényelmet tudja biztosítani minden érintett számára.

    Élet inkontinenciával - Tünetek és tippek

    Az inkontinenciával élők számos módon próbálják eltitkolni a betegségüket, melyekbe beletartozik a jóval kevesebb folyadékfogyasztás, a sötét, bő ruhák viselése, illetve, hogy mindig tudják, hol van a legközelebbi WC.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA