Spermagyilkos a fűthető autóülés

Független Hírügynökség
megjelent:

Az autók füthető ülése negatívan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét. Erre német kutatók figyeltek fel, akik szerint a túl magas hőmérséklet veszélyeztetheti az ondósejtek aktivitását.

Giesseni kutatók vizsgálatai szerint, míg a férfiak herezacskójának normális átlaghőmérséklete 36,7 celsius fokos, addig fűtőspirálos gépkocsiülések - enyhén lázas állapotba - hozhatják a nemiszervet. A német tudósok most publikált tanulmányukban arról számolnak be, hogy már egy órányi, bekapcsolt autóülés-fütés is 37,3 fokra hevítetette a tesztsofőrök heréjét.

A spermatermelés szempontjából a normális testhőmérsékletnél alacsonyabb hőmérséklet a jó, a "here-grillnek" gúnyolt ülésfűtés azonban túlmelegíti a férfiak alsótestét és ez negatívan hathat a nemzőképességre.

A szakemberek leszögezték, nem a természet véletlen tréfája, hogy a férfi nemzőszervek a testen kívül helyezkednek el - ez is a hűtést szolgálja.

A hessen tartományi kutatók arra is felfigyeltek, hogy azoknál a családot tervező pároknál, ahol a férj vagy partner naponta három óránál többet autózik - kikapcsolt ülésfűtés esetén is - a nők nehezebben esnek teherbe.

(FH)

Cikkajánló

A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

Dr. Soltész Annamária, általános orvos
A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.