Péniszamputáció - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Két hónapja pénisz amputációs beavatkozáson estem át. A kérdésem az lenne, hogy képes leszek még orgazmusra? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A péniszt milyen mértékben csonkolták?

A makkból metszettek csak ki, vagy a péniszt mint teljes egészet távolították el, vagy esetleg csak a makkot és egy biztonságos régiót a testből? Történt beavatkozás az ágyéki illetve kismedencei nyirokcsomóknál? Ezek azért fontos információk, mert ha csak egy biztonsági mezővel történt kimetszés történt, a nyirokcsomó régiók megkímélésével, tulajdonképpen azok az idegpályák épen maradtak, melyek a merevedéshez, illetve az orgazmushoz szükségesek (a kettő nem feltétlen jelent egyet).

A péniszrák tünetei kezelése

A péniszrák kezelése attól függ, hogy mekkora a daganat, és hogy adott-e már áttéteket. Ha még csak felszínes az elváltozás és nem terjed mélyre, akkor a kimetszés és a több éven keresztül tartó szoros megfigyelés, kontrollvizsgálat elegendő.Ha azonban a tumor mélyebbre terjed, beszűri a környezetében lévő vér- és nyirokereket, idegeket, akkor nem kerülhető el a hímvessző amputációja és a környező nyirokcsomók eltávolítása. Ezt követően kemoterápiás szerekkel (methotrexáttal, bleomycinnel) történő utókezelésre van szükség.
A péniszrák tünetei kezelése

Kismértékű csonkolás esetén (pl. a makkból történt kimetszéskor, pláne ha lézerrel történt, bár ez ma még Magyarországon sajnos nem terjedt el), az az általános tapasztalat, hogy idővel - műtétet követően 3-6 hónappal - az emberek rájönnek arra, hogy milyen „műfogásokat” használjanak a felláció, az orgazmus eléréséhez. Simogatás, egyéni manuális machinációk, maga a vizuális stimulus is bevált „trükk” ilyen esetben. Azt lehet mondani, hogy kisebb csonkolás esetén idővel az emberek megtalálják a módját az együttlétre, és teljesen elégedettek a szexuális teljesítményükkel (Merevedés minősége, általános elégedettség, partner penetrációja, orgazmus, libidó stb. tekintetében).

Nagyobb csonkolás esetében fontos, hogy mekkora rész maradt a pénisz testéből (mely a behatoláshoz szükséges). Általában azt lehet mondani, hogy petyhüdt állapotban 4-5 cm elegendő a szexuális együttléthez, bár tudom, mondani könnyű. Ami inkább a szexuális együttlét fő gátja, az a férfiember szégyenérzete, amiért kisebb a hímvesszője, nincs rajta makk, stb.

Amennyiben ez Önnél is létező probléma, feltétlenül kérje szakember segítségét, mert ez a gátlás, szégyenérzet feloldható! Azt tudom mondani, hogy a fent említett paraméterek mindegyikében romlás következik be, de általánosan elmondható, hogy a férfiaknak nem kell feladni a szexuális együttlét örömeit, megvan az esély a minőségi élményre/együttlétre.

A hererák és tünetei

Bár a heretumorok az összes daganatos betegségnek csupán 1-1,5 százalékát teszik ki, mégis kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen elsősorban fiatal felnőttkorban - 16 és 35 év között - fordulnak elő, és napjainkban egyre gyakoribbak. A hererák az egyik olyan daganatfajta, mely a legsikeresebben gyógyítható, ha a beteg időben orvoshoz fordul, és megfelelő kezelést kap! A jobb oldali hererák kissé gyakoribb, mint a bal oldali, és az esetek 3-5 százalékában kétoldali is lehet. A két here érintettsége jelentkezhet egyidőben, de egymástól függetlenül is.
A hererák és tünetei

(Forrás: WEBBeteg - Orvos válaszol)

Cikkajánló

A kis pénisz szindróma

Cs. K., fordító
A nők 85 százaléka elégedett partnere péniszének méretével, mégis a férfiak majdnem fele szeretne nagyobbat - állítják urulógusok a WebMD egészségügyi portál beszámolója szerint.
Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.