• Tüdőrák

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos, Lektorálta: Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
    2017-08-24 20:09
    Tüdőrák
    Hazánkban az elmúlt két-három évtizedben robbanásszerűen nőtt meg a tüdőrákos megbetegedések száma. 1945-höz képest mintegy tízszeres a növekedés, s ez jelenleg évente mintegy tízezer újonnan felfedezett beteget jelent.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-12-21 16:04
    Egy egyszerű megfázás nem okoz semmiféle maradandó károsodást. Ugyanez nem mondható el abban az esetben, ha valaki hosszabb ideje dohányzik és ez tartós köhögéssel társul.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-12-18 11:25
    A tüdőrák tüneteinek jelentkezése előtt is nagy százalékban felismerhető a megbetegedés, amennyiben rendszeresen részt veszünk a megfelelő szűrővizsgálatokon. A kezelés így korán elkezdődhet, és a gyógyulás esélye jelentősen megnőhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2017-12-16 20:01
    A rosszindulatú daganatos betegség diagnózisa a beteget sokkszerűen éri, és eltarthat néhány napig, mire a rossz hírt feldolgozza. A betegnek joga van a teljes körű tájékoztatáshoz, hogy állapotának megfelelően hozhassa meg a további sorsát meghatározó döntéseket, például a terápia elfogadásával vagy visszautasításával kapcsolatban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit
    2017-10-30 21:50
    Szerencsés esetben megvalósítható az ún. kuratív terápia, amely a tumor teljes felszámolását, és a beteg gyógyulását jelenti. Sajnos azonban a tüdőrák igen makacs betegség, gyakran nagyon nehéz azt időben felfedezni és teljes egészében eltávolítani.
    Egészségmegőrzés
    Rákgyógyítás
    2017-09-17 17:25
    Magyarország a lélekszámra vetítve világelső a tüdőrák előfordulásában, s az áldozatok számában is élen jár. Évente mintegy 11 ezer ember szembesül tüdőrák diagnózissal, s a tüdőbetegségekről kiadott évkönyv becslése szerint mintegy 30 ezer tüdőrákos beteg él közöttünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-09-11 05:21
    Egy tanulmány, mely a nemdohányzók körében történő tüdőrákos haláleseteket vizsgálta, azt mutatta ki, hogy a férfiaknál gyakoribb a betegségben való elhalálozás, mint a nőknél - számolt be a WebMD amerikai egészségügyi internetes portál.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-08-10 11:25
    A daganatos betegségek általános diagnosztikai és kezelési módszereinek ismertetése. Mire számíthat a vizsgálaton? Mivel jár az Ön vagy hozzátartozója számára előírt terápia, és milyen mellékhatásai lehetnek?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2017-07-15 05:21
    A tbc (tüdőgümőkór) és a tüdőrák kezdeti stádiumában tünetmentes, ezért különösen fontos, hogy akkor is rendszeresen részt vegyünk a szűrővizsgálatokon, ha semmiféle panaszunk nincs.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2017-06-12 21:41
    A korai, tünetmentes szakban kiemelt nagyszámú, köztük több mint félezer fertőző beteg időben elkezdett kezelése miatt még mindig jelentős népegészségügyi tényező a tüdőszűrő.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!