Tejföl, túró tojásfehérjéből

Több mint TestŐr
megjelent:

Főként a testépítőknek fontos, hogy egy nap minél több fehérjét tudjanak megenni. Ezeket a tojásfehérjéből készült kiegészítő ételeket először ők találták ki, majd szakemberek továbbfejlesztették és tökéletesítették. De a laktózérzékenyek számára is alternatívát nyújthat a tojásfehérjéből készített tejföl vagy túró.

Cikkajánló

Laktózintolerancia - Hogyan lehet felismerni?

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Laktózérzékenység
A laktózt (tejcukrot) a laktáz nevű enzim alakítja át a vékonybélben felszívódó glükózzá és galaktózzá. Ha ez az enzim hiányzik, az laktózintoleranciát (laktózérzékenységet) okoz, azaz a szervezet nem tudja átalakítani és hasznosítani a cukrot.
Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.