• A terhesség alatt fogyasztott gyorsétel rákot okozhat a gyermeknél

    Szerző:
    WEBBeteg

    Azok a nők, akik a terhesség alatt zsíros étrenden élnek, fokozzák annak kockázatát, hogy születendő lányuknál a későbbiekben emlőrák alakuljon ki – állítja egy amerikai tanulmány, melyről a Sky News számolt be kedden.

    A kutatás szerint azok a nők, akik gyorsételt fogyasztanak, akaratlanul is kockáztatják nem csak a gyerekeik, de az unokáik egészségét is. A kísérlet, melyet patkányokon végeztek, újabb bizonyítékkal szolgál arról, hogy a környezeti tényezők öröklődő genetikai változásokat okozhatnak.

    Hirdetések

      A terhesség jelei
    A terhességi tünetek tehát körülbelül 4 hetes terhességi kortól észlelhetőek. A terhesség jelei>>
    „A tanulmány következtetése az, hogy a várandós anyáknak kiegyensúlyozott étrenden kell élniük, mert ezek befolyásolják a születendő lányul és lányunokájuk egészségét” – állítja a kutatást vezető Dr. Sonia de Assis, aki Washington DC-ben az Amerikai Rákkutató Egyesület éves ülésén számolt be a vizsgálat eredményeiről.

    A washingtoni Georgetown Egyetem kutatói anya patkányokat etettek magas zsírtartalmú illetve normál étrenddel.  Azt tapasztalták, hogy a magas zsírtartalmú étrend nem csak a lányok, hanem a lányunokák emlőrák kockázatát is növeli. A kockázatot nem csak a lányok, hanem a fiúk is továbbítják.

      A baba fejlődése
    9/1 Az első hónap
    9/2 A második hónap
    9/3 A harmadik hónap
    9/4 A negyedik hónap
    9/5 Az ötödik hónap
    9/6 A hatodik hónap
    9/7 A hetedik hónap
    9/8 A nyolcadik hónap
    9/9 A kilencedik hónap
    Azoknak a hím és nőstény patkányoknak a lányainál, akik magas zsírtartalmú étrenden éltek, 80 százalékkal volt nagyobb a mellrák kialakulásának kockázata. A kockázat 69 százalékra csökkent, ha az egyik szülő anyja – akár az apáé, akár az anyáé – magas zsírtartalmú étrenden volt, de a másik nagyszülő hagyományos étrenden élt a terhesség alatt.

    A kutatók egyelőre nem tudják mivel magyarázni, hogy a diétának két generáción át is hatása van az emlőrákra, de feltételezik, hogy úgynevezett epigenetikus tényezőről van szó. Ezek olyan genetikai változások, melyeket a környezeti hatások okoznak, és potenciálisan átörökíthető az utódok jövő generációinak számára.

    (WEBBeteg - CS. K.; Forrás: foxnews)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Szűcs Adriána: Sosem fogom feladni és győzni fogok

    Szűcs Adriána fotómodellként dolgozott és dolgozik ma is. 2017 novemberében egy apró csomót fedezett fel a mellében, amiről végül kimutatták, hogy rosszindulatú elváltozás. A 26 éves lányt sokkolta a hír, de az első tagadás után - mert természetesen nem akarta elhinni, hogy ez vele történik - elhatározta, hogy végigcsinálja a kezeléseket és mindent megtesz a gyógyulásáért. Elkezdett blogot írni, amivel másoknak is erőt adott. Jelenleg a kezelések közepénél jár, de a csomók már nem kitapinthatók. Hihetetlen ereje és elszántsága példaértékű és bár azt mondja, sokszor nagyon nehéz a harca, de sosem fogja feladni és győzni fog.

    Mellrák - Ezekre figyeljen az önellenőrzés során

    Az emlőrák kezdetben tünetszegény, a korai felismerés alapja a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a havonkénti önellenőrzés, melyet minden nő otthonában segítség nélkül elvégezhet.

    A korai felismerés titka

    Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, súlyos következménytől menekülünk meg általa. Dr. Szabó Andrea, radiológus szerint a korai diagnózisok felállításának egyik legalkalmasabb, biztonságos eszköze az ultrahang.

    A jóindulatú emlődaganatok

    Az emlőben tapintott csomó még nem jelent azonnal rákot, igaz tény, hogy mindenki először a legrosszabbra gondol. Pedig a melldaganatok nagyobb része, több mint kétharmada jóindulatú elváltozás. Természetesen ennek az eldöntéséhez szövettani vizsgálat szükséges.

    Az emlőrák a kismamákat is veszélyezteti - Az önvizsgálat életet menthet

    Terhességi emlőrák? Ugyan kevesebbet beszélünk róla, de sajnos létezik. Terhességi emlőráknak nevezzük, amikor a terhesség ideje alatt vagy a szülést követő egy éven belül diagnosztizálunk emlőrákot! Hazánkban évente körülbelül 80 beteget diagnosztizálnak, és ez a szám folyamatosan növekszik. A Mellünk Egészségéért Védőnői Program éppen ezért tartja fontosnak, hogy a rendszeres önvizsgálat hangsúlyozásán kívül a kevésbé ismert terhességi emlőrákra is felhívja a fiatalabb generációk figyelmét.

    Tizenkét súlyos tévhit a mellrákról

    Sok ellentmondás lát napvilágot az emlőrák okaival és megelőzésével kapcsolatban, hogy nehéz eldönteni, kinek lehet hinni. Csak azért, mert az egyik barátnőnk azt állítja, hogy a melltartóviselés emlőrákot okoz, még nem feltétlenül igaz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA