• Allergiagyógyszerek és terhesség

    Szerző:
    WEBBeteg

    Bizonyos esetekben ajánlott az allergiagyógyszerek szedése a terhesség alatt. Azonban mielőtt bármilyen gyógyszer szedésébe kezdene, fontos, hogy figyelembe vegyük a tünetek súlyosságát, illetve a gyógyszer lehetséges kockázatát a babára.

    A loratadine tartalmú gyógyszerek B kategóriás készítménynek számítanak, ami azt jelenti, hogy az állatkísérletek során a születendő utódra semmiféle kockázatot nem jelentettek. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a B kategóriás gyógyszerekkel még nem történt elegendő vizsgálat kismamákon ahhoz, hogy teljesen biztonságosnak mondhassuk azok alkalmazását a terhesség során.

    Hirdetések

       A gyógyszerallergia


    A gyógyszerek által kiváltott nem kívánt hatásokat csak kis mértékben okozza az allergia. A nem várt gyógyszerhatás a kórházi felvételek 2-6 százalékát jelentik. Leggyakrabban antibiotikumok és a nem szteroid alapú gyulladáscsökkentők okoznak hasonló reakciókat. 
    A gyógyszerallergia>>

    Az allergiás gyógyszerek szedése helyett érdemes megfontolni egyéb, allergiás megbetegedés kezelésére szolgáló gyógymódot:

    • Kerülje a kiváltó tényezőket! Korlátozza bármi olyan dolognak való kitételét, mely elindíthatja az allergiás tüneteket.
    • Próbálja ki a sós orrsprayt! A tengervizes sós orrsprayk segítségével enyhíthet az orrszárazságon, vérzésen és duguláson. Használja, amilyen gyakran csak szüksége van rá.
    • Öblítse ki az orrüregét! Meleg sós vízzel öblítse át mindkét orrjáratát naponta kétszer.
    • Iktasson testedzést a napirendjébe! A testmozgás segít csökkenteni a nazális gyulladást. 
    • Használjon éjszakára orrszalagot, mely segíti  az orrjáratok nyitva tartását az éjszaka folyamán.

    Amennyiben ezek a tippek nem segítenek, ne feledje, hogy az allergia gyógyszerek nem feltétlenül tiltottak a terhesség ideje alatt. Beszéljen orvosával, aki segít kiválasztani a legbiztonságosabb gyógyszert az Ön és születendő gyermeke számára.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás:mayoclinic; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    Milyen tünetek utalhatnak pollenallergiára?

    Az allergiás reakciót a pollenallergiásoknál a virágos növények szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi váltják ki.

    Az antibiotikum indokolatlan szedése növelheti az allergia kialakulásának az esélyét

    Az antibiotikumok nagyon sok hasznos bélbaktériumot is elpusztítanak, amiknek a hiánya komoly gondot okoz az emésztőrendszerben. Mivel az immunrendszer egyik központi helye a bélrendszer, a gyerekkorban sokszor felborított bélflóra sok esetben felnőttkorban növeli az allergiás megbetegedések kialakulását.

    Örökletes betegség az allergia?

    Rövid összefoglaló arról, hogyan készülhetnek fel a leendő szülők a feltételezetten allergiás hajlamú baba születésére, mit tehetnek azért, hogy megelőzzék vagy késleltessék a baba allergiájának kialakulását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA