Kétszer született meg a kisbaba

Független Hírügynökség
megjelent:

A kis Macee McCartney-nak két születésnapja van, és nem azért, mert szökőévben, február végén jött a világra, hanem mert tényleg kétszer született meg az Egyesült Államokban.

Mamája a terhessége 18-ik hétben volt, amikor az ultrahangvizsgálaton tumort fedeztek fel az orvosok a magzat farokcsontján. Ez egy nagyon ritka rendellenesség a méhen belül, minden 35 ezer esetből egy magzatnál fejlődik ki daganat azon a helyen. A baj az volt, hogy a tumor vért vett el a fejlődő babától, és ez legyengítette a szívét. Ez egyet jelentette azzal, hogy a daganat bármikor megölhette a kicsit.

A szülők számára nem maradt mást lehetőség, mint felkeresni a világon létező kevés olyan kórházak egyikét, ahol születés előtti műtéteket végeznek. Ez a texasi Children''s Fetal Center, vagyis Magzati Központ volt. Az orvosok döntöttek, és a terhesség 25-ik hetében megtörtént az operáció. Császármetszéssel kivették a méhet, majd abból a 6 hónapos magzat hátsó részét kiemelték, ahol a daganat volt. Az orvosok óvatosan kivágták a tumort, miközben mindenki aggódva figyelte a szívverést. Miután a daganatot eltávolították, a kicsit teljes egészében visszahelyezték a méhbe.

Az igazi születésig hátralévő 3 hónapban semmi komplikáció nem volt, Macee baba egy kis forradással hátul, de makkegészségesen jött a világra. Macee McCartney sohasem fogja feledni élete kezdetének különleges körülményeit. Szülei ugyanis az első születés alkalmából a Hope, vagyis a Remény nevet adták gyermeküknek. A kicsit, aki most már 4 hetes, valójában tehát Hope Macee McCartney-nak hívják.

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Csősz György és Dr. Szalóczy Péter, szülész-nőgyógyászok
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.