• Milyen oltásokra van szükség terhesség előtt?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A gyermekvállalást tervező nőknek idejében gondolniuk kell a védőoltásokra! A terhesség alatt bizonyos oltóanyagok már nem adhatók be. Egyetlen kivétel az antitesteket tartalmazó passzív védőoltások és az influenza elleni védőoltás.

    A kanyaró, a mumpsz, a bárányhimlő és a rubeola elleni oltásokat (amennyiben a leendő kismama még nem kapta meg korábban) három hónappal a terhesség előtt kell beadatni. Ezeket az oltásokat a terhesség alatt tilos beadni!

    Hirdetések

    A terhesség alatt és az azt közvetlenül megelőző időszakban a legfontosabb, hogy az anya immunrendszere a lehető legerősebb legyen. Ha korábban nem adatta be, akkor a leendő anyukának gondoskodnia kell a szamárköhögés, a diftéria, a gyermekbénulás és a tetanusz elleni oltásokról is. Az oltás beadása szempontjából a legveszélyesebb a baba egészségére nézve a terhesség első három hónapja. Ha a kismama a terhesség alatt kap oltást, akkor fennáll a veszélye, hogy a magzat megfertőződik azzal a betegséggel, ami ellen az anya a védőoltást kapta, vagy vetélés is bekövetkezhet.

    Miért jó időben gondoskodni az oltásokról?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    }Az egyetlen terhesség alatt is beadható aktív védőoltás a szezonális influenza elleni oltóanyag. A többi oltás beadatása a terhesség előtt azért is ajánlott, mert az anya így több antitestet ad át a magzatnak, aminek következtében a csecsemő élete első három-hat hónapjában nagyon erős immunrendszerrel rendelkezik majd. Azután majd megkapják a különféle betegségekkel szembeni csecsemő-és gyermekkori oltásokat.

    Ha az anya korábban megkapott bizonyos betegségek elleni védőoltást vagy átesett néhány betegségen, akkor azokkal szemben a terhesség alatt és a születést követő első hónapokban a csecsemő is védett lesz.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!


    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből! Életmódváltás már a fogantatás előtt!


    Forrás: onmeda.de
    B. M., szakfordító
    Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

    Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

    A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

    Oltási napló - Teszteld tudásod! - A helyes válaszok

    A kérdéseket és a helyes válaszokat itt találja.

    A terhesség alatti influenzaoltás az újszülötteket is védi

    A terhesség alatti influenzaoltás, ha az újszülöttek kórházi ápolását vizsgáljuk, több, mint 90 százalékban hatásos. A Yale School of Medicine kutatóinak vizsgálatai már 3 éve folynak, eredményeiket a Clinical Infectious Diseases december 15.-i számában közölték le.

    "A terhes nőknek különösen ajánlott a H1N1 vakcina"

    Nagy-Britanniában szerdán kezdik a világjárványos influenza elleni oltási kampányt. Először a kórházakban a kiemelten veszélyeztetett betegek és az egészségügyi dolgozók kapják meg a védőoltást.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA