• Szívinfarktus

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-24 13:11
    Szívinfarktus
    A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető jelek! Jelnyelvi verzió
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2017-08-16 11:25
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Panaszok
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2017-08-15 09:41
    Szorító, szúró vagy bizonytalan fájdalom a mellkasban? Számos betegségre utalhat az ilyen jellegű tünet, amelynek kivizsgálási lehetőségeiről Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2017-07-12 20:09
    A magas zsír- és koleszterinszinttel rendelkező pácienseknek mihamarabb életmódot kell váltani, alacsony zsírtartalmú ételeket kell fogyasztani, le kell mondani a dohányzásról, és sokat kell mozogni, hogy ezzel is csökkentsék a bejutó zsírok mennyiségét, valamint hogy elégessék a felesleget.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-07-07 17:25
    A mellkasi fájdalom az egyik leggyakoribb oka a mentők riasztásának. Minden évben több százezer embert vizsgálnak meg emiatt Magyarországon. Szerencsére a panasz nem mindig a szívinfarktus jele.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Kósa Éva, belgyógyász
    2017-07-02 12:01
    Hazánk a szív- és érrendszeri betegek számában az élmezőnyhöz tartozik, és a helyzet javításához elengedhetetlen mind az orvosok felvilágosító munkája, mint a betegek valódi életmódváltása. Ha nem változtatunk, akár fekély, infarktus vagy stroke is fenyegethet!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-06-30 14:55
    Az egyik korai, magas vérnyomással összefüggő szövődmény a szív izomzatának megvastagodása, azaz a balkamra-hipertrófia.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-06-21 18:56
    Az erektilis diszfunkciónak (ED, merevedési zavar) számos oka lehet, úgy pszichés, mint fizikai egyaránt. Az esetek nagy részében a merevedési zavar oka az erek rossz állapota, azaz az egész szervezetet érintő érelmeszesedés, az arterioszklerózis.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Fogászat - Dr. Bajusz Örs, paradontológus fogszakorvos
    2017-06-09 14:55
    Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2017-05-30 05:21
    Világszerte nő a szorongásos panaszokkal és a pánikbetegséggel küzdők száma. Becslések szerint minden 3. ember életében legalább egyszer megtapasztalja, milyen borzasztó testi tünetekkel és félelemmel jár a betegség.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!