• Szívinfarktus

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-24 13:11
    Szívinfarktus
    A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető jelek! Jelnyelvi verzió
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-06-21 18:56
    Az erektilis diszfunkciónak (ED, merevedési zavar) számos oka lehet, úgy pszichés, mint fizikai egyaránt. Az esetek nagy részében a merevedési zavar oka az erek rossz állapota, azaz az egész szervezetet érintő érelmeszesedés, az arterioszklerózis.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Fogászat - Dr. Bajusz Örs, paradontológus fogszakorvos
    2017-06-09 14:55
    Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2017-05-30 05:21
    Világszerte nő a szorongásos panaszokkal és a pánikbetegséggel küzdők száma. Becslések szerint minden 3. ember életében legalább egyszer megtapasztalja, milyen borzasztó testi tünetekkel és félelemmel jár a betegség.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-05-19 14:55
    Az angina pectoris típusosan a bal mellkasfélben, a szegycsont mögött jelentkezik. A fájdalom nyomó, szorító jellegű, mintha prés alatt lenne a mellkas. Az angina pectoris tüneteként a fájdalom kisugározhat a bal vállba, karba. A betegek sokszor a torkukban és az állkapcsukban is égő fájdalmat éreznek, és hátba kisugárzó fájdalom is felléphet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2017-04-30 07:38
    A szívünk egy finoman megszerkesztett pumpa, amit elektromos automatika irányít. Az elektronika elemei maguk a szívizomsejtek. A pici elektromos jeleket az EKG készülék több görbe formájában jeleníti meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2017-04-29 20:11
    A kumarinok a véralvadási faktorok aktiválásához szükséges K-vitamin hatását gátolják. Szedésük során K-vitamin hiányában nem tudnak funkcióképes alvadási faktorok keletkezni, és így csökken a vérrögök kialakulásának veszélye az érben.
    Betegségek megértése
    Immunközpont
    2017-04-01 20:09
    A polymyalgia rheumatica nevű betegség főként az idősebb korosztály tagjai közt fordul elő. A nehezen diagnosztizálható, izomfájdalommal és döntően reggeli merevséggel jelentkező kórkép egyben a szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktora is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Karádi István, belgyógyász szakorvos
    2017-04-01 11:25
    Az érelmeszesedés az ereink közül a szerveket friss, oxigéndús vérrel ellátó artériákat érintő, súlyos szöveti elfajulás, mely előrehaladott stádiumban az artériákat oly mértékben beszűkíti, hogy az általuk ellátott szervek, illetve szövetek oxigénhiányossá válnak, végső esetben elhalhatnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra kardiológus, belgyógyász
    2017-03-28 21:41
    A szívinfarktus korunk gyakori, életet veszélyeztető betegsége, mely sajnos sok aktív korú embert érint, akiknek minél hamarabb vissza kell térniük a munka világába. Az idősebb emberek minél teljesebb gyógyulása is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy önállóan tudja-e folytatni addigi életét, vagy mások segítségére szorul.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!