• Szívinfarktus

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
    2017-10-01 11:25
    Dohányzás
    Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Valójában minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.
    Egészségmegőrzés
    Hypertonia
    2017-12-16 11:02
    Ön is kikalkulálhatja, hogy mekkora eséllyel lesz infarktusa az elkövetkezendő 10 évben! Az Európai Kardiológus Társaság hivatalos szakmai ajánlása, amelyet a kardiológusok is használnak nap mint nap.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-12-14 13:11
    A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése, és a defibrillátor alkalmazása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-12-11 07:38
    A szívkatéteres vizsgálatok során a test egy nagyobb erén keresztül vékony csöveket, katétereket vezetnek a szívbe. Mikor szükséges elvégezni ezt a beavatkozást?
    Egészségmegőrzés
    Magyar Kardiológusok Társasága
    2017-11-24 16:33
    Egy-egy váratlan trauma, vagy akár az állandósult rohanó, leterhelt életmód is okozhat stresszt, és a következménye mindkettőnek drámai lehet. Még veszélyesebb a köztudatban nem is igazán ismert gyermekkori stressz, mivel növeli a szív- és érrendszeri betegség vagy szívinfarktus kockázatát.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-11-21 13:11
    Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető szabályokkal, hiszen ilyen esetekben perceken múlhat az ember élete.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2017-11-13 20:09
    Sok nő gondolja, hogy a szívinfarktus, a stroke elsősorban a férfiak betegsége. Ez a statisztikai adatok szerint 50 éves korig igaz is, viszont a menopauza idején a szervezetben bekövetkező hormonváltozások miatt a nők veszélyeztetettsége utoléri a férfiakét.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-04 05:21
    Azoknak az embereknek, akik csupán egyféle mozgásformához - például a televízió távirányítójának felemeléséhez - szoktak hozzá, kellően elővigyázatosnak kell lenniük, ha aktívan edzeni kezdenek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-10-18 20:09
    A szívinfarktus a szívet tápláló koszorúerek valamelyikének elzáródása és az elzáródott ér által ellátott szívrész (szinte mindig a bal kamra egy részéről van szó) elhalása. Az érelzáródás bekövetkezte után minden egyes perccel nő az oxigénhiányos területek nagysága és a rendellenesen működő, illetve elhaló szívizomsejtek száma, ezért a beteg gyors kezelésre szorul.
    Egészségmegőrzés
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2017-10-02 09:41
    Az infarktusnak számos rizikófaktora van, amelyeket ismerve és kezelve jelentősen csökkenthető a bekövetkezés esélye. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a legfontosabb megelőző vizsgálatokról beszélt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!