• Szív- és érrendszeri betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-07-04 09:41
    Szívinfarktus
    A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető jelek! Jelnyelvi verzió
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2018-07-15 14:55
    Kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a krónikus mentális stressz és a magas vérnyomás közt összefüggés áll fenn. A krónikus mentális stressz többféle okra vezethető vissza.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szauder Ipoly, belgyógyász, kardiológus, hypertonológus
    2018-07-14 09:41
    Jól ismeretes a klinikai gyakorlatból, hogy a betegek általában túlértékelik az alacsony vérnyomás jelentőségét, önálló betegségnek gondolva. Tévhit azonban, hogy az alacsony vérnyomás öl. Tisztázzuk a félreértéseket!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2018-07-13 16:18
    A magas zsír- és koleszterinszinttel rendelkező pácienseknek mihamarabb életmódot kell váltani, alacsony zsírtartalmú ételeket kell fogyasztani, le kell mondani a dohányzásról, és sokat kell mozogni, hogy ezzel is csökkentsék a bejutó zsírok mennyiségét, valamint hogy elégessék a felesleget.
    Panaszok
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2018-07-11 16:24
    Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek okozzák a halálozások több mint felét. Jó tudni, hogy a megelőzés, vagy időben történő beavatkozás életet menthet. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológusa azokról a tünetekről beszélt, amelyek okát feltétlenül ki kell vizsgáltatni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-07-11 11:55
    A dagadt, fáradt vagy elnehezült lábak az első jelei annak, hogy a vénás rendszer nem működik megfelelően. Ha már kialakult a visszértágulat, a panaszok a meleg évszakban tovább súlyosbodnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Orvos válaszol: Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2018-07-11 09:41
    A vérnyomás értékeinek helyes értelmezése elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek önellenőrzése miatt, illetve az egészséges emberek számára a hatékony megelőzéshez. Vajon milyen számok esetén kezdjünk aggódni? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2018-07-07 11:25
    Az egyik korai, magas vérnyomással összefüggő szövődmény a szív izomzatának megvastagodása, azaz a balkamra-hipertrófia.
    Egészségmegőrzés
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
    2018-07-03 20:51
    A mélyvénás trombózis számtalan embert érint manapság, melyért a nem megfelelő életmódon kívül a genetika felelős. A családi halmozódás sok beteg esetében megfigyelhető, így tanulmányok alapján fokozott óvatosságra intik azokat, kiknek testvére már átesett a problémán. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista így a genetikai szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-07-02 13:01
    A felületes visszérgyulladás (thrombophlebitis superficialis) igen gyakori szövődmény visszértágulat esetén. Általában az alsó végtagon megjelenő hosszanti vörös csík, vagy több piros folt jelzi a betegséget.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!