• Szív- és érrendszeri betegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-01-13 09:41
    Alkohol
    A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2018-02-20 18:56
    A szájüregben számtalan baktérium hemzseg. Ezek némelyike folyamatosan zsírmolekulákat választ ki, amelyek az ereket és a szívet is veszélyeztethetik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-02-20 13:11
    A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott vagy összevissza ver. Az arrhythmiák általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt néha az életet veszélyeztethetik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2018-02-14 11:25
    A világirodalom, a film- és zenevilág állandóan visszatérő témája a megtört szív fájdalma. Bármennyire is furcsán hangzik, de létezik ilyen betegség.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-02-13 18:56
    Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont
    2018-02-07 16:04
    Amikor trombózisról beszélünk, a legtöbb ember szemei előtt az az állapot jelenik meg, ami sürgős kórházi ellátást igényel, ebből adódóan minden elzáródást mélyvénás trombózisként aposztrofálnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-02-07 14:55
    Számos szívbetegség vezethet szívelégtelenséghez. Idővel a koszorúér-betegség és a magas vérnyomás fokozatosan felemészti a szív erejét, és túl gyenge vagy túl merev lesz ahhoz, hogy kellőképpen megteljen és pumpáljon.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2018-02-06 07:38
    Könnyen lehet, hogy az erektilis diszfunkció lehet a kardiovaszkuláris betegség egyik első jelzése. Az új kutatásról és a megoldási lehetőségekről dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-03 15:15
    Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) az ütőerek (artériák) belső falainak zsírok lerakódása miatt történő beszűkülésével, és megkeményedésével járó betegség.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2018-02-01 11:25
    A kis vérkörben megnövekedett vérnyomást nevezzük pulmonális hipertóniának. A kóros értékre szívultrahang-vizsgálat mérési eredményei alapján lehet következtetni. Pontos mérésre speciális szívkatéterezéssel van mód, de erre ritkán van szükség.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2018-02-01 05:21
    Az érbetegségek (érelmeszesedés, koszorúér-betegségek) rizikófaktorai a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát is növelik. Vannak olyan tényezők, amelyek nem befolyásolhatók, ilyen az életkor és a betegség(ek)re való hajlam. A kockázati tényezők közül azonban néhány kordában tartható vagy akár ki is iktatható egészséges életmóddal, életmódváltással.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!