• Az egészséges bőrért - Életmódtanácsok a szép bőr érdekében

        Szerző:
        WEBBeteg

        Szeretné, hogy bőre sokáig megőrizze rugalmasságát, feszességét? Ne hagyja ki étrendjéből az alábbi ételeket!

        Víz

        A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket. Mindig tartsa szem előtt a napi vízigényét! Fogyasszon naponta legalább 2-2,5 liter vizet.

        Hirdetések

        Szelént a bőrnek!

        A szelén egy ásvány, amely segíthet megóvni a bőrsejtjeit a károsodástól. Emellett szerepet játszik a rák kialakulásának megelőzésében is!

        A legjobb szelén források közé tartozik a brazil dió, a gombafejek, a garnélarák, a bárány, a halak, mint például a tőkehal, a tonhal, vagy a lazac. De a szelén emellett fellelhető még marhahúsban, sovány pulykahúsban, osztrigában, szardíniában, folyami rákban és a teljes-kiőrlésű lisztben is.

        Koenzim Q10

        A koenzim Q10 egy erőteljes antioxidáns, mely természetesen a testünkben képződik. Segít megóvni a bőr sejtjeit és más testi sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól.  A CoQ10 azonban nem csak a bőrnek tesz jót. Érdekelt az energiagyártásban és az immunrendszer működésében is.

        A fő koenzim Q10 források az olajos halak, például lazac vagy tonhal, de megtalálható ezek mellett a májban is.

        Antioxidánsok az egészséges sejtekért

        Az antioxidánsok nagymértékben lassítják vagy megvédik a sejtet a természetes károsodástól. Ilyen például a száraz bőr, a ráncok vagy a mélyebb barázdák megjelenése.

        Az antioxidánsok tulajdonképpen mindenféle ételben megtalálhatóak, de a legfőképp a színes zöldségekben és gyümölcsökben, mint például a különféle bogyós termésekben, a paradicsomban, a sárgabarackban, a céklában, a tökben, a spenótban, az édes krumpliban, a mandarinban, a paprikában és babban is.

        A-vitamin, a bőrregeneráló

        Mindent a vitaminokról, nyomelemekről

        Szeretné elkerülni a száraz, réteges bőrt? Egészen egyszerűen csak egyen meg egy répát, egy narancsot vagy egy szelet sárgadinnyét.

        Ezek a zöldségek és gyümölcsök igazi A-vitamin bombák. Az A-vitamin segít hidratálni a bőr mélyebb rétegeit is. Kiváló A-vitamin források még a leveles zöldségek, a tojás és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint például a sajt vagy a tej.

        C-vitamin: A nap feletti erő

        A C-vitamin segít megvédeni bőrünket a napsugárzástól, de emellett a szabad gyökök okozta károsodástól és az olyan szövetek, mint például a kollagén vagy az elasztin roncsolódásától is.

        Kiváló C-vitaminforrás a piros almapaprika, a trópusi gyümölcsök, a kivi, a brokkoli, a zöld leveles zöldségek, vagy például a kelbimbó is.

        E-vitamin: Az egészséges bőr hírnöke

        Az E-vitamin egy újabb antioxidáns, amely segít megóvni bőrünket a nap által okozott károsodásoktól. Az E vitaminnak egyébként gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása is van.

        Tesztelje, milyennek látszik a bőre!


        Tudja Ön, hogy milyen idősnek néz ki a bőre? Azt, hogy mennyire fiatal és friss a bőre, vagy esetleg már fiatalon öregnek tűnik, nem csak az életkor határozza meg, hanem az életmód és a bőrápolás is. Bőrünk egészsége – teszt kitöltése>>

        Az E-vitamin megtalálható különféle zöldségek olajaiban, egyes diófélékben, magvakban, a spenótban, a spárgában, az Oliva bogyóban és kis mennyiségben, a leveles zöldségekben is.

        Esszenciális zsírsavak a bőrnek

        Az esszenciális zsírsavak, mint például az Omega-3 vagy az Omega-6 segítenek egy természetes olaj-gát kiépítésében. Az esszenciális zsírsavak a bőrt simábbá és fiatalabbá varázsolják.

        Remek  források például az olíva és repceolajok, a len, a különféle mélytengeri halak, például lazac, vagy a szardínia és a makréla.

        Egészséges olajok a bőr érdekében

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

        Néhány olaj több esszenciális zsírsavat tartalmaz. A jó minőségű olajok, mint például az extra szűz olíva olaj segíthet megtartani bőrünkben a fontos tápanyagokat. Ezek az olajok bőrünket egészségesen és kellemes-tapintásúra varázsolják.

        Zöld tea: Az antioxidánsok kifogyhatatlan tárháza

        A zöld tea a természet egyik legkülönlegesebb itala, amit nyugodtan nevezhetünk varázsitalnak is. A zöld tea gyulladáscsökkentő hatású, gátolja a DNA pusztulását, és segít elkerülni a leégést.

        A zöld teát megtalálhatod nagy mennyiségben, különféle kozmetikumokban, de miért ne rakhatnád egyenesen a teafőződbe? A hatás így még koncentráltabb és még nagyobb lesz.

        (KamaszPanasz)

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Mi az a divertikulózis?

        Dr. Mármarosi István

        Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

        Látászavar, szédülés?

        Dr. Kapocsi Judit

        A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

        Nem csak jódhiány okozhat pajzsmirigyzavart

        A pajzsmirigy-alulműködést legtöbbször a jód hiányához kapcsolják, melynek magyarázata, hogy e zavart gyakran ezen ásványi anyag hiánya okozza.

        A szelénhiány négy tünete

        Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?

        Szelénpótlás, de hogyan?

        Mára a szelén egyike lett a leginkább tanulmányozott mikroelemeknek, mivel számos élettani folyamatban bizonyították fontos szerepét. Közvetlen vagy közvetett módon, de a szelénhiány számos betegség kialakulásában vagy kórképének súlyosbodásában játszik szerepet. De hogyan pótolhatjuk?

        A szelén élettani hatásai

        A szelén olyan mikroelem, amely mindössze 10-15 mg mennyiségben található meg az ember szervezetében, jelenléte mégis sokrétű biológiai hatást közvetít. A szelén legnagyobb része a lágy szövetekben, kiváltképp a májsejtekben található meg. A táplálékkal vesszük föl a szervezetbe.

        A bőrfiatalítás titkai

        A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége. A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges.

        Amit a peelingről tudni érdemes

        Ragyogó arcbőr, finom pórusok, kevés szarkaláb. A peeling különböző technikái ezek elérését szolgálják, egy vagy több hámréteg eltávolítása révén.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA