Növényi olajok a szépségápolás szolgálatában

Bálint Cseppek
megjelent:

A szépség belülről fakad. Ez azért is igaz, mert szervezetünk tápanyag és vitamin hiányának tünetei legszembetűnőbben a bőrünkön, körmünkön és hajunk állapotán jelentkeznek. Sajnos a mai modern életmód és táplálkozás már nem minden esetben juttatja szervezetünket a megfelelő ásványi anyag mennyiséghez, így ajánlott ezeket valamilyen egyéb módon pótolni. (x)

Figyeljünk oda, hogy a használt készítmények tartósítószer- és színező anyag menetesek legyenek, hiszen ezek a hozzáadott anyagok felhalmozódnak szervezetünkben és újabb gondokat okozhatnak.
A Bálint Cseppek termékcsalád 100%-os hidegen sajtolt magolajaiban számos a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamin megtalálható, így akár napi egy mokkáskanál olaj elfogyasztásával is fedezheti a szervezete számára megfelelő vitamin- és ásványi anyag mennyiséget.

Melyek azok a vitaminok és ásványi anyagok, amelyek elengedhetetlenek szervezetünknek?

  • A-vitamin: Segíti a bőr egészséges működését, késlelteti az öregedési foltok megjelenését. Hiánya fokozott hajhulláshoz, a bőr szárazságához vezethet. Jelenléte jótékonyan szabályozza a bőr faggyútermelését, segít megerősíteni a körmöket.
  • B2-vitamin: Úgy ismerik, mint az egészséges bőr, haj és köröm vitaminját. Pattanásos bőr, a szájzugban előforduló bőrrepedések, a töredezett és korpás haj jelezheti, hogy érdemes növelni a B2-vitamin bevitelét.
  • B5-vitamin: Szükség van rá az idegrendszer ideális működéséhez, a növekedéshez. Hiánya gyorsíthatja az őszülést. A mákot az egyik legfőbb kalciumforrásként tatjuk számon, emellett a B-vitaminok egyik legtermészetesebb forrása is. 100%-os hidegen sajtolt mákolaj koncentrált formában tartalmazza e növény értékes hatóanyagait.
  • E-vitamin: Lassítja a bőr öregedését, de segít a tág pórusú, mitteszeres bőr kezelésében is. Számos bőrápoló kozmetikum hatóanyagai között is megtalálható. A fekete köménymag olaja magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, bőrbetegségek kezelésére belsőleg és külsőleg is érdemes alkalmazni, selymessé teszi az érettebb, igénybevett bőrt.
  • C-vitamin: serkenti a bőr rugalmasságát, csökkenti a bőrön az elszíneződéseket. Erős antioxidáns hatása miatt ellensúlyozza a szabadgyökök okozta sejtkárosodást, így egész szervezetünk egészségéhez hozzájárul.
  • Kalcium: nemcsak a fogak, csontok egészségét segíti, de a körmök növekedését, illetve egészségüknek megőrzését is.
  • Cink: nagymértékben hozzájárul a sejtek növekedéséhez. Az egészséges bőr és köröm fontos segítsége. A dióbél C-vitaminon kívül A -, B-, E-vitaminokban, valamint folsavakban, foszforban, vasban és cinkben gazdag. 100%-os hidegen sajtolt dióbél olaj segítségünkre lehet többek között az erős hajhullás megállításában is.

Őrizze meg egészségét és szépségét a természet erejével , válasszon ezúttal Ön is a Bálint Cseppek termékcsalád olajaiból egészségügyi problémájára természet adta gyógyírt!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító és Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.