• Szépségápolás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin
    2017-07-15 09:41
    Hajhullás
    A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-11-15 05:21
    Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Wellness
    2017-11-03 20:09
    Kipróbált már mindent a narancsbőr elleni harcban? Az önsanyargatás helyett professzionális segítséget ajánlunk.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica
    2017-10-29 12:11
    A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2017-10-26 16:04
    Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2017-10-26 14:55
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Egészségmegőrzés
    WEBBetege - Gálné Kecskés Valéria, gyógyító pedikűrös
    2017-10-21 09:41
    Lábunk a naponta megtett hozzávetőleg nyolcezer lépésünk összes terhét viseli testsúlyunk nyomása alatt. Csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mesteri egysége biztosítja teherbírását, amióta emberré válásunk útján két lábra álltunk.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-10-17 05:21
    Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-10-12 20:09
    A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2017-09-23 09:41
    Az elmúlt néhány évben, egyaránt a nők és férfiak körében a fehér fogsor iránti igény egyre szélesebb körben terjedt el. Lássuk, milyen fogorvosi eljárások és házi praktikák állnak rendelkezésre a szép mosoly eléréséhez.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-09-12 20:09
    A hibátlan bőr, az egészséges haj és köröm nagyrészt adottság, azonban életmódunkkal mi is sokat tehetünk megőrzéséért. És bár megállítani ugyan nem tudjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!