• Szépségápolás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin
    2017-07-15 09:41
    Hajhullás
    A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-02-17 16:04
    A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége.
    Egészségmegőrzés
    otvenentul.hu
    2018-02-10 16:04
    Míg a hibátlan körmök nemcsak az ápoltságról, hanem a jó egészségi állapotról is tanúskodnak, addig a repedező, száraz, megvastagodott, barázdás vagy elszíneződött körmök tulajdonosainak érdemes utánagondolniuk, mi okozza ezeket az elváltozásokat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2018-02-04 10:55
    Ha valakinek karikás szemei vannak, arról mindenkinek a fáradtság, kialvatlanság, stressz jut elsőként az eszébe. Tényleg, leggyakrabban csak ezeknek az okoknak valamelyike áll a hátterében, de akár komolyabb betegség is jelentkezhet hasonló tünetekkel.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2018-02-04 03:25
    A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához Peterman Krisztina, kozmetikus tanácsai nyújtanak segítséget.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-17 16:04
    Majdnem minden embernek a testén van valahol egy vagy több heg. Biciklibaleset, vakbélműtét vagy vágási sérülés nyoma. Ha a bőrfelület valahol megsérül, szervezetünk a lehető leggyorsabban igyekszik helyrehozni a bajt.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2018-01-14 03:51
    A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász
    2018-01-11 18:56
    A folliculitis vagy más néven szőrtüszőgyulladás akkor alakul ki, amikor a gyulladás a szőrszál bőr alatti részeit, illetve a szőrszál közvetlen bőrfelszínét érinti. A gyulladás lehet felületes vagy mély, az utóbbi érinti a teljes szőrszálat, a hozzá kapcsolódó faggyúmirigyet és a környező bőrt. Minél mélyebbre hat egy gyulladás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradandó nyomot hagy.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-12-15 21:41
    A fájdalom és gyulladás megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy ismerjük a helyes körömnyírás szabályait, lépéseit. A szakszerűtlen bánásmód ugyanis könnyen problémákat okozhat. Ha rosszul vágják, különösen a nagylábujj körme hajlamos a benövésre, aminek kellemetlen következményeként körömágygyulladás alakulhat ki. Cikkünkből megtudhatja, hogy kell megfelelően nyírni a lábujjkörmöket, és mit tehet még annak érdekében, hogy körmei szépek és ápoltak maradjanak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista
    2017-12-08 05:21
    Az öregedés szabad gyökök elmélete az egyik legszélesebb körben elfogadott öregedéselmélet, melyet Harman fogalmazott meg 1956-ban. A szabad gyökök elsősorban a szervezetet érő káros anyagok és stressz hatására keletkeznek oxigénből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-27 03:11
    Minden ember különböző, így természetes, hogy mindenki fejbőre is más és más. Megkülönböztethetünk azonban négy alaptípust a fejbőr állapotától függően. Melyek ezek?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!