• A kannabisz gátolja az immunrendszer működését

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy nemzetközi immunológusokból álló kutatócsoport kimutatta, hogy a marihuána gátolja a szervezet egyes immunfunkcióit.

    Hirdetések

     Drogok és veszélyeik


    A European Journal of Immunology oldalain közzétett tanulmány szerint ezáltal a kannabisz-használók fogékonyabbak lesznek egyes daganatos megbetegedésekre és a fertőzésekre. A munkacsoport, melyet Dr. Prakash Nagarkatti (Dél-Karolinai Egyetem) vezetett, rávilágított, hogy a jelenségért marihuána legfőbb hatóanyaga, a THC (tetrahidro-kannabiol) a főbűnös, mely az immunrendszerben alapvető szerepet betöltő sejtek, a mieloid-eredetű szupresszor sejtek (MDSC) működését befolyásolja. Míg az immunrendszer jobbára harcol a fertőzések és a daganatos betegségek ellen, addig az MDSC-k a túlműködés gátlásáért felelősek. A munkacsoport eredményei szerint a THC a kannabinoid-receptorokon keresztül nagymértékben aktiválja ezeket a szupresszor sejteket, ami megnöveli a szervezet fogékonyságát a fertőzéses és daganatos betegségekre. A kutatók megállapításaikat a jövőben klinikai vizsgálatokkal szeretnék alátámasztani.

    Medipress

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    Az antibiotikum indokolatlan szedése növelheti az allergia kialakulásának az esélyét

    Az antibiotikumok nagyon sok hasznos bélbaktériumot is elpusztítanak, amiknek a hiánya komoly gondot okoz az emésztőrendszerben. Mivel az immunrendszer egyik központi helye a bélrendszer, a gyerekkorban sokszor felborított bélflóra sok esetben felnőttkorban növeli az allergiás megbetegedések kialakulását.

    Táplálkozási tippek az immunrendszer egészséges működésének megőrzéséhez

    Az immunrendszer működését helyes táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással edzhetjük, erősíthetjük.

    A túlzott tisztaság állhat a gyermekkori leukémia hátterében

    Az akut limfoblasztómás leukémia kétezer gyermekből egyet sújt - írta a tanulmányt ismertető BBC News. Mel Greaves, a Brit Rákkutató Intézet tudósa 30 év alatt összegyűlt bizonyítékokkal támasztotta alá, hogy az immunrendszer veszélyessé válhat, ha az élet korai szakaszában nem találkozik elég kórokozóval. Ez azt jelenti a tudós szerint, hogy a betegséget meg lehetne előzni.

    A csecsemőkori táplálkozás jelentős hatással van az immunrendszerre

    A szervezetünkben élő jótékony baktériumokról sokat hallunk, talán azt is tudjuk, hogy fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében. De mi köze valójában a bélrendszernek az egészségünkhöz, és miért fontos már csecsemőkortól kezdődően figyelmet fordítani a megfelelő táplálkozásra?

    A nyirokcsomó-megnagyobbodás okai

    A nyirokcsomók a szervezetben elszórtan, a nyirokerek mentén elhelyezkedő, a nyirokrendszer részét képező szervek. Kb. 500-600 nyirokcsomó található a nyak, a hónalj, a mellkas, a has és az ágyék régiójában. Szűrő funkciót töltenek be, fő szerepük a kórokozókkal szembeni küzdelem.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA