• Nikotinfüggőség és alkoholizmus ellen is hatásos a szer

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy új tanulmány kimutatta, hogy egy növényi eredetű vegyület, amelyet a nikotinfüggőség kezelésére használnak, igen hatásos az alkoholfüggők esetében is.

    A South Dakota State University tudósai most azt próbálják kideríteni, vajon tartós javulást lehet-e elérni a szerrel a visszaeső alkoholistáknál, vagy esetleg azoknál, akik egyszerre alkohol- és nikotinfüggők.

    Hirdetések

    „Az alkohol és a dohányzás a két fő megelőzhető halálozási ok az Egyesült Államokban. Az ezekkel összefüggő betegségek kezelési költségei megközelítik a 900 milliárd dollárt évente” – nyilatkozta Shafiqur Rahman professzor, az egyetem munkatársa.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Rahman és kutatósegédje, Ravi Sajja munkájukban ennek a fent említett vegyületnek, a citozinnak az új felhasználási lehetőségeire koncentráltak. Tanulmányukban két külön kísérlet segítségével arra keresték a választ, milyen hatása van a citozinnak az egerek és patkányok alkoholfogyasztására. „Ezen a két állatfajon végzett vizsgálatok alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a citozin csökkenti az alkoholfüggőséget” – nyilatkozta Rahman. Az eredmények – melyek az Alcohol című neves tudományos folyóiratban kerültek publikálásra - lúj ehetőséget teremtenek, hogy felvegyük a harcot az alkoholfüggőség ellen.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

    Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

    Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA