• A toxikológus szerint a függőség nem gyógyítható

    Szerző:
    WEBBeteg

    Zacher Gábor toxikológus szerint a függőség nem gyógyítható, a cél az, hogy tartósan absztinens legyen valaki.

    "Van olyan heroinistánk, aki 8 éve tiszta, vagy olyan alkoholfüggőnk, aki évtizede egy kortyot sem iszik – vannak pozitív példák."

    Hirdetések

    Miért éppen a toxikológiát választotta?
    - Mert izgalmas, soha meg nem tanulható szakterület, mindennap újat kell nyújtani. Kétmillió anyag vesz körbe minket és ebből a kétmillió kémiai anyagból mindegyik mérgező lehet. Persze dózis teszi a mérget, de elméletileg mindegyik okozhat valamiféle elváltozást, és ez sokszor érdekes nyomozói munkát jelent. Amikor behoznak egy mérgezettet, azonnali döntéseket kell hozni: nincs könnyebb vagy nehezebb eset, a szakmánk arról szól, hogy azokból a jelekből, amiket látunk, a lehető leghamarabb rájönnünk, mi történhetett. Bizonyos gyógyszervegyület- típusok túladagolása jellegzetes elváltozásokat okoz, de még ezekben az egyértelműnek tűnő estekben sem könnyű azonnal rájönni, mi okozta a mérgezést. Persze, mi sem vagyunk tévedhetetlenek, bár a társadalom alapvetően ezt várja el tőlünk. Egy vízvezetékszerelő figyelmetlen munkájának legfeljebb egy csőtörés a következménye, mi viszont nem nyúlhatunk mellé.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Hol kezdődik az alkoholizmus?

    Felvetődik a kérdés, hogy hol a határ az ártalmatlan poharazgatás és a komoly alkoholizmus között.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió

    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

    Vakságot is okozhat a dohányzás

    Jelentősen ronthatja a látást a dohányzás, akár vakságot is okozhat - mondta Németh János, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának egyetemi tanára.

    Féltékenység - A legmérgezőbb lelki szenvedély nyomában

    A szakemberek szerint a leggyötrőbb és legmérgezőbb lelki szenvedély a féltékenység, amit Othello-szindrómának is neveznek. A zöldszemű szörnyként is nevezett népbetegségnek egyelőre egyetlen orvos sem tudja receptre felírni a gyógyító ellenszerét. A megoldás első lépésben önmagunk elfogadásában és az önismeretben rejlik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA