• A ferencvárosi játszótereken is tilos lesz dohányozni

    Szerző:
    WEBBeteg

    Rendeletben tiltanák meg a dohányzást a ferencvárosi játszótereken. Erről szerdán dönt a helyi képviselőtestület. Jövő márciusra valamennyi fővárosi játszótér környékéről kitiltanák a dohányosokat - mondta kedden a Független Hírügynökségnek a korlátozást kezdeményező John Emese, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője.

    A liberális politikus a főpolgármesteri kabinetben javasolta, hogy a 173 fővárosi üzemeltetésű játszótér környékén jövő márciustól tiltsák meg a dohányzást. Erről januárban dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    John Emese levelet írt az I. kerületi polgármesternek, hogy közösen keressék meg a kerületi polgármestereket egy egységes fővárosi tilalom bevezetése érdekében. Az SZDSZ IX. kerületi parlamenti képviselőjelöltje olyan szabályozásban hisz, ami a nemdohányzókat védi, de a dohányosokat nem bünteti.

    Az I. kerületi játszótereken és azok 5 méteres körzetében novembertől tiltotta meg a dohányzást a budavári önkormányzat képviselőtestülete. A rendelet megsértőit akár 20 ezer forint bírsággal is sújthatják. A szabályozással elsősorban a gyermekek egészségét és a közterületek tisztaságát kívánják megvédeni.

    Idén már nem kerül a parlament elé a dohányzás szigorításával foglalkozó törvénymódosítás, így a szórakozóhelyeken, éttermekben továbbra is lehet cigarettázni. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke szerint a költségvetési vita és a gazdasági válság miatt nincs a politikusoknak ideje ezzel foglalkozni. Egy uniós felmérés szerint ugyanakkor Magyarországon minden negyedik 30 év alatti fiatal rendszeresen dohányzik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Rett-szindróma

    Dr. Debreczeni Anikó

    Általában a szokottnak megfelelő a fejlődés 1 éves korig, de ekkor megreked.

    Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

    Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Mi hajlamosít a tüdőrák kialakulására?

    A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan hangsúlyozni kell a dohányzásról való leszokás szerepét a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.

    Magas vérnyomás - Kik a veszélyeztetettek?

    A hypertonia betegség alattomosan, gyakran tünetmentesen károsítja érrendszerünket, így alapvető a vérnyomás mielőbbi normalizálása. Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért ilyen lényeges ez, mekkora is pontosan annak a veszélye, hogy az elkövetkező években súlyos szív- és érrendszeri betegség jelentkezzen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA