Egyéni beszélgetés után ajánl terápiát a szenvedélybetegeknek a Katolikus Karitász

MTI
megjelent:

A Katolikus Karitász munkatársai minden segítséget kérő szenvedélybeteggel egyénileg beszélgetnek el, ezután tudják felépíteni a segítői folyamatot - közölte a szervezet RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.

Márton Andrea elmondta, hogy különböző megoldásokat kínálnak: egyeseknek ambuláns lehetőségeket biztosítanak, másoknak egészségügyi intézményben történő ellátást javasolnak, az erős megvonási tünetek miatt ugyanis fontos számukra az orvosi kontroll.

A szolgálat vezetője kiemelte, hogy jellemzően először a családtagok vagy más hozzátartozók kérnek segítséget a RÉV-től a "szenvedésnyomás" miatt.

A Magyarországon drogproblémával érintettek számáról szólva Márton Andrea megjegyezte, hogy ez érzékeny adat, amely nehezen határozható meg. Gyakran csak "a jéghegy csúcsát" lehet látni, a kábítószerfüggők ugyanis sokféleképpen megjelenhetnek a statisztikákban.

Példaként említette, hogy egy szerhasználót kezelhetnek bőrelváltozás miatt, de olyanok is vannak, akik teljesen rejtve maradnak, egyetlen statisztikában sem jelennek meg - tette hozzá.

A RÉV munkájának nagyon lényeges része a megelőzés, ami által szükségtelenné válhatnak a komolyabb beavatkozások - hangsúlyozta.

(MTI)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.