• Szenvedélybetegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-01-13 09:41
    Alkohol
    A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2018-07-21 22:19
    Az exorexia leggyakrabban hétköznapi, az egészséges életmódra való törekvéssel indul, ám valahol öngerjesztő folyamatként az edzés válik az élet értelmévé, az egyént meghatározó tevékenységgé.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-07-19 15:33
    Manapság a legtöbb kamasz gyerek szabadidejének nagy részét a számítógép előtt tölti. Mivel a számítógépes játékok hatványozott mennyiségben öntik a felhasználóra az impulzusokat, így a normál, valós élet hamar szimplának és unalmasnak tűnhet számukra. Nő az elszigetelődés, és a valós emberi kapcsolatok ezzel együtt általában csökkennek. Ma már a számítógép-függőséget ugyanúgy a szenvedélybetegségek közé sorolják.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Sánta Zsuzsa, szakgyógyszerész
    2018-07-08 19:35
    A cigarettázás bizonyos szempontból szenvedélybetegségnek tekinthető. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-07-01 11:07
    A gyógyszerek csillapítják a fájdalmat, gyógyítják a betegségeket, de függőséget is okozhatnak. Sok gyógyszerfüggő nincs is tisztában a káros szenvedélyével.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-06-26 18:24
    A szexualitás az egészséges, teljes élet része. Azonban ha valaki oly mértékű, állandó, ellenállhatatlan késztetést érez a szexuális aktusra, hogy az uralja a partnerkapcsolatát, munkáját és élete egyéb területeit, akkor komoly problémával küzd.
    Betegségek megértése
    infostart.hu
    2018-06-21 16:07
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 11. alkalommal adta ki a betegségek nemzetközi osztályozásának (ICD) listáját, ebben először vette fel a mentális zavarok listájára a videojáték-függőséget mint sajátos elmeállapotot.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2018-06-19 11:20
    Korunk társadalma olyan élettér, amelyben az addiktív viselkedés új kategóriái születtek meg, pl. munkakényszer, tv-, SMS- és internetfüggőség formájában. Ezek a modern addikciók magukon viselik a klasszikus addikció minden jellemzőjét.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-06-05 18:41
    Az alkoholfüggőség kezelése nagyon összetett, hiszen kezelni kell a megvonási tüneteket, csökkenteni kell az alkohol iránti vágyat, végül kezelni kell az alkoholizmus következtében kialakuló egyéb kórállapotokat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2018-06-02 09:41
    Felvetődik a kérdés, hogy hol a határ az ártalmatlan poharazgatás és a komoly alkoholizmus között.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
    2018-05-31 09:41
    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!