• A szemgödri zsírszövetek plasztikája - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szemsüllyedéssel kapcsolatosan hallottam a szemgödri zsírszövetek plasztikájáról. Arra lennék kíváncsi hogyan lehetséges ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

      Szemsüllyedés plasztikája


    Szemsüllyedéssel kapcsolatosan hallottam a szemgödi zsírszövetek plasztikájáról. Hogyan lehetséges ez? Hogyan alakul egy ilyen műtét és mennyire veszélytelen a beavatkozás?
    A szemgödör zsírszöveteit az én zsírszövetemmel pótolják? A műtét okoz mellékhatást? Volt már valaha ilyen műtét itt Magyarországon?

    Tisztelt kérdező!

    Első lépésben a szemgödör állapotát, a szem benne elfoglalt helyét és a környező szöveteket lenne érdemes megvizsgálni. Hertel ophthalmometerrel - műszer melyet a szemgödör külső csontos széléhez érintve a szemgolyó pontos helyét lehet megállapítani.

    Hirdetések

      Karikás szemek - Betegséget is jelezhet!


    A szem körüli bőr igen vékony, és érzékeny a testben zajló anyagcsere-változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben.
    Karikás szemek - Betegséget is jelezhet!>>

    Ez segít abban, hogy a szemgolyó optimális helyen van és a körülötte lévő "párnázó" szövetek csökkentek-e. Fontos még a szemgödri ultrahang is, összevetni a két oldalt.

    A háttérben álló betegségek közül pl. autoimmun, pajzsmirigy betegségre gondoltam, mert ezek befolyásolhatják az itt található szövetek mennyiségét. Ha még mindig nem derül fény az okra ritka esetben még szövettani biopszia, mintavétel is szóba jöhet.

    Végső megoldás a plasztikai műtét

    Végső esetként, ha nem igazolódik betegség, hanem az életkorral járó természetes zsír és kötőszövet átalakulásról, tónusváltozásról van szó jöhet szóba  plasztikai műtét.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Akár a laza lecsüngő szemhéjról, akár a szemgödri szövetpótló "párnácskáról" van szó. A plasztikai műtéttel kapcsolatos aggodalom és a sok kérdés teljesen jogos. Alaposan körbe kell járni a műtét kérdését. Az ilyen típusú műtétet általában nagy egyetemi centrumokban végezhetik.

    Érdemes felkeresni és megbeszélni a műtétet vállaló sebésszel a lehetőségeket, mert sajnos mint egyetlen műtét, ez sem veszélytelen, mérlegelni kell a lehetséges szövődményeket. Másik szakterületet is érdemes felkeresni: a szájsebészetet.

    Az arccsontok bonyolult törései, sérülései utáni helyreállító műtétek során szoktak megfelelő implantátumokat beültetni, megerősíteni a szemgödör alsó falát.

    A műtéti terv egyedi, amint az eltérés is teljesen egyedi és csak alapos kivizsgálás után lehet felvázolni. 

    (WEBBeteg/ Dr. Papp Júlia, szemész)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Veszélyeket rejthet a szeméremajak-korrekció

    A plasztikai sebészetben újabb trend van születőben: a ráncokra, szájra és a mellekre irányuló szépészeti beavatkozások mellett mára a szeméremajkak korrekciós műtéte számít a legdivatosabbak közé. Az orvosok a kockázatokra hívják fel a figyelmet.

    Élet a mellrák után

    Minden műtéti megoldás az emlő kisebb-nagyobb elvesztéséhez vezet, mely a betegeknek komoly pszichés problémát okoz. Nem könnyű feldolgozni a nőiesség egyik szimbólumának elvesztését még akkor sem, ha a beteg tisztában van vele, hogy a beavatkozás az életét menti meg.

    Szokatlan esztétikai beavatkozások

    Legyen az születési hiba, baleset- vagy egyszerűen csak az öregedés eredménye, az esztétikai sebészeti beavatkozással nemcsak a különböző testi problémákat lehet korrigálni, hanem a páciensek lelkiállapotának is jót tesznek, ám komoly kockázatuk is van.

    Tizenévesek kés alatt

    Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni.

    Plasztikai beavatkozást csak biztonságosan!

    Néhány héttel ezelőtt volt hallható a hír egy húszéves brit lány haláláról, aki illegális plasztikai sebészeti beavatkozáson vett rész. Ennek kapcsán dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztika sebésze a szakmai biztonságról beszélt.

    Női nemi szerveket csonkítanak egy soproni klinikán?

    Intim műtét elnevezés alatt szeméremajak-kisebbítés mellett "körülmetélésre" is van lehetőség egy soproni szépségklinikán - állítja egy osztrák politikusnő.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA