Speciális szemüveg monitor előtt dolgozóknak

MTI
megjelent:

Ha a szemüveg viselője a számítógép előtt ülve a természetesnél kevesebbszer, legalább öt másodpercig nem pislog, a szemüveg "bepárásodik".

Pislogásra késztető szemüveget fejlesztett ki egy japán cég, amely elsősorban megszállott videojátékosoknak és könyvmolyoknak ajánlja a száraz szem elleni eszközét.

Monitor előtti munkavégzés
A tartósan monitor előtt ülők kevesebbet pislognak, ami a szem kiszáradásához, és ezáltal a látás minőségének romlásához vezet. Monitor előtti munkavégzés

A 40 ezer jenbe (78 ezer forintba) kerülő szemüveg érzékelői a szemhéj mozgását figyelik. Ha az eszköz viselője a számítógép előtt ülve a természetesnél kevesebbszer, legalább öt másodpercig nem pislog, a szemüveg "bepárásodik". A folyadékkristályos kijelző addig átláthatatlan marad, míg nem érzékel egy újabb pislantást.

A Maszunaga optikai vállalat szemüvegei azóta fogynak jobban, hogy Sarah Palin volt amerikai alelnökjelölt a japán cég tervezte szemüvegben jelent meg tavaly a nyilvánosság előtt.

A számítógép előtti munkavégzés és munkavédelmi szabályozása

A munkáltató a munkafolyamatokat úgy köteles megszervezni, hogy a folyamatos képernyő előtti munkavégzést óránként legalább tízperces szünetek szakítsák meg, továbbá a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje a napi hat órát ne haladja meg. Bővebben a monitor előtti munkavégzés hatályos szabályozásáról>>

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.