• A szem betegségei

   • Cikkek

    WEBBeteg - Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
    2017-09-23 11:07
    A térhatású filmek látásához szükséges, hogy mindkét szemünket használjuk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-09-21 13:11
    A látássérültek rehabilitációjának része: a látó emberek részéről kialakított elfogadás, megfelelő segítségnyújtás. Mindenki kapcsolatba kerülhet csökkent látású családtagokkal, ismerősökkel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-09-18 21:41
    A legtöbb szemészeti probléma hátterében több ok feltételezhető, az örökletes tényezők mellett nagyon sok környezeti hatással is számolnunk kell. Kellő odafigyeléssel a legtöbb betegség megalakulását jó eséllyel meg tudjuk előzni.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    2017-09-17 09:41
    A zöldhályog vagy glaukóma a második helyen áll a világon a vakságot okozó betegségek közt. Hazánkban a lakosság 1-2 százalékát érinti a betegség, de a kor előrehaladtával nő az esély a megjelenésére.
    Egészségmegőrzés
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2017-09-15 02:51
    A magas vérnyomás szövődményei kapcsán leginkább a szívinfarktus és a stroke jut az emberek eszébe, ám tanulmányok szerint a hipertónia és a glaukóma - azaz a zöldhályog - közt is van összefüggés. A problémáról dr. Kapocsi Judit tanárnőt, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistáját kérdeztük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-09-14 07:38
    A retinoblastoma kezelése az egyszerűbb lézeres kezeléstől a szemgolyó eltávolításáig is terjedhet. Rosszindulatú daganatról lévén szó, a kezelés elsődleges célja a beteg életének megmentése, és csak másodsorban a szem megmentése.
    Betegségek megértése
    Ötvenenentul.hu
    2017-09-11 11:25
    A szürkehályog az időskorban fellépő leggyakoribb szembetegségek közé tartozik, és a szemlencse elhomályosodását jelenti, az ezzel járó fokozatos látásromlással együtt. A probléma műtéti orvoslása során eltávolítják az elhomályosult lencsét, és műlencsével helyettesítik. Világszerte ez számít a leggyakoribb műtéti beavatkozásnak.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    2017-09-04 05:21
    Egy felmérés szerint, bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-09-02 22:05
    A cégek egyre szélesebb palettáját kínálják az újabbnál újabb fejlesztésű szemüveglencséknek. Miután meghatározták a dioptriát és kiválasztottuk szemüvegkeretünket, már csak a szemüveglencse kiválasztása van hátra. Ne kapkodjunk, szánjunk rá kellő időt - sok bosszúságtól, csalódástól kímélhetjük meg magunkat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-08-31 14:55
    Amikor a szemmozgást tompa vagy éles fájdalom is kíséri, és pár nappal később rohamos látásromlást is lehet tapasztalni, fennáll a neuritis retrobulbaris nevű betegség lehetősége. Jelentős javulás érhető el, ha a kórképet időben diagnosztizálják és megfelelően kezelik.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!