• A szem betegségei

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Cserháti Zoltán, szemész
    2018-02-16 20:09
    A lágy kontaktlencsék különösen hajlamosak arra, hogy mindenféle kórokozó megtelepedjen rajtuk és alattuk, beleértve a baktériumokat, vírusokat és gombákat is. Ez esetben mihamarabb forduljon szakemberhez, mivel a szaruhártya károsodása gyorsan bekövetkezhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2018-02-15 13:11
    A keratoconus a szaruhártya vázának fokozatos elvékonyodása következtében kialakult előredomborodás. Viszonylag gyakori, fokozatosan előrehaladó rendellenesség, melynek végeredményeként a korábbi félgömb alakú szaruhártya szabálytalan kúp alakot vesz fel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2018-02-13 16:04
    A szemrángás, azaz tic, viszonylag gyakori tünet, főleg gyerekkorban. A tic alatt szemhunyorítást, arcrángást, szemöldökemelést értünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2018-02-12 18:56
    A bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2018-02-10 11:25
    Ha a reggeli újságolvasás közben a betűk összefolynak, és csak a szemét erőltetve tudja elolvasni a szöveget, szüksége lesz egy jó szemüvegre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2018-02-09 13:11
    A cukorbetegség a felnőtt lakosság körében a fejlett világban a leggyakoribb vaksági ok. A csak egy kis cukrom van felfogás nem helyén való. Cukorbetegség esetén az egész életét ennek megfelelően kell átszervezni, átértékelni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2018-02-05 17:25
    A szemfenéki érrajzolat az egyetlen érhálózat, amely alapján a szervezet érrendszerének állapotára lehet következtetni. A magas vérnyomás először a szemfenéki érrendszert érinti, az ideghártya sokáig megkímélt.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész
    2018-02-05 05:21
    A szemszárazság főleg 40 év felett fordul elő, gyakorisága a változókorral járó hormonális hatások következtében nők körében magasabb. Fiatalabb korban a panaszokat elsősorban az életmódból fakadó tényezők okozzák.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, Szakértő: Dr. Cserháti Zoltán, szemész rezidens
    2018-02-02 14:55
    Elsősorban a 65 év felettieket érintő szembetegség a szürke hályog, ami kezeletlenül hagyva akár vaksághoz is vezethet. A nem fertőző, öregedéssel összefüggésbe hozható kórképről Dr. Cserháti Zoltán, szemész orvossal beszélgettünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-01-21 20:09
    Megdöbbentő, de van benne igazság: a különböző mobileszközök lehajtott fejjel történő nézegetésének olyan hatása van, mintha egy több mint húszkilós zsákot cipelnénk folyamatosan a nyakunkban. Mit okozhat a túlzásba vitt okostelefonálás, tabletezés? Megkérdeztük az ortopédsebészt és a szemészt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!