• A szem betegségei

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente
    2017-02-24 14:55
    A cukorbetegség a lakosság jelentős részét érintő krónikus betegség, aminek szemészeti szövődményei az életminőséget nagymértékben rontják.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical
    2017-02-24 02:51
    Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-02-22 05:21
    Mára éltünk részévé váltak a számítógépek. Szinte nincs olyan életterület, ahol ne találkoznánk velük. Sokan - munkájukból kifolyólag - hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2017-02-13 18:56
    A szemrángás, azaz tic, viszonylag gyakori tünet, főleg gyerekkorban. A tic alatt szemhunyorítást, arcrángást, szemöldökemelést értünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-02-11 11:28
    A bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2017-02-09 07:38
    Már gyermekkorban megtanultuk, hogy ne piszkáljuk a szemünket, mert így könnyen vihetünk át a kezünkről kórokozókat. De mit tegyünk, ha a fertőzés forrása a szemünk közvetlen környezetében él, a szempillák tövében megbújva okoz különböző tüneteket? Erre a lehetőségre is gondolni kell, ha gyakran szenved szemszárazságtól, égő érzéstől, gyulladástól, szemei gyakran viszketnek és váladékozás jelentkezik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-02-06 07:38
    A keratoconus a szaruhártya vázának fokozatos elvékonyodása következtében kialakult előredomborodás. Viszonylag gyakori, fokozatosan előrehaladó rendellenesség, melynek végeredményeként a korábbi félgömb alakú szaruhártya szabálytalan kúp alakot vesz fel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-02-03 14:55
    A cukorbetegség a felnőtt lakosság körében a fejlett világban a leggyakoribb vaksági ok. A csak egy kis cukrom van felfogás nem helyén való. Cukorbetegség esetén az egész életét ennek megfelelően kell átszervezni, átértékelni.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2017-02-01 20:09
    Ha a reggeli újságolvasás közben a betűk összefolynak, és csak a szemét erőltetve tudja elolvasni a szöveget, szüksége lesz egy jó szemüvegre.
    Betegségek megértése
    otvenentul.hu
    2017-01-30 18:56
    A gyakori szembetegségek közé soroljuk a glaukómát (zöld hályog), a diabetikus retinopátiát (cukorbetegségből adódó retinakárosodás), a sárgafolt-elváltozást, a szürke hályogot, az árpát. Ezek a betegségek általánosan ismertek és kezelhetők. Utánajártunk, mely szembetegségek a legszörnyűbbek, illetve legfájdalmasabbak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!