• A szem betegségei

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-07-21 21:41
    A szem szivárványhártyájának (írisz) és a lencse mozgatásáért felelős sugártestnek a gyulladásos megbetegedése gyakori, kedvező prognózisú szemészeti betegség. Általában tünetmentesen gyógyul, ugyanakkor számolnunk kell a gyakori visszatérés lehetőségével is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente Ákos, szemész, látszerész
    2017-07-19 21:41
    A kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) gyakran gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő kezelés lerövidíti a betegség időtartamát, csökkenti a szövődményeket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-07-17 21:41
    Az üvegtest a szem belsejét kitöltő kocsonyás anyag, amely a szem térfogatának mintegy kétharmadát teszi ki. Vázát kollagén rostok alkotják, melynek sűrűsége az üvegtesten belül jelentősen eltér.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-07-08 21:41
    Fiatal korban a lencse még rugalmas, így a szem megfelelő alkalmazkodással egy ideig korrigálni tudja a távollátást, ám később mindenképp szükség van látáskorrekcióra.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-07-06 20:09
    A kontaktlencse egyszerű, kényelmes megoldás a látás javítására. Használatuk egyre elterjedtebb, ugyanakkor nagyon fontos tisztában lennünk a kontaktlencse-viselés szabályaival.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-07-02 14:10
    A szem daganatai sok esetben szabad szemmel is jól láthatók: sötétbarna, előemelkedő, egyenetlen felszínű elváltozások. A melanoma malignumot egyszerű szemészeti rutinvizsgálat során könnyen felismerik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-07-01 09:41
    A szemüveg a látás egyik legfontosabb és talán legelterjedtebb segédeszköze. Nem érdemes kizárólag a divatot követni, sokkal fontosabb az egyén ízlése, stílusa. A jól megválasztott szemüvegkeret ékszer, öltöztet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-06-29 13:11
    Nemcsak bőrünket kell megfelelő módon védenünk a fokozott UV sugárzás káros hatásaitól, hanem a szemünket is! A megfelelően kiválasztott napszemüveg nagyon sok kellemetlenségtől megóvhat bennünket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2017-06-28 21:41
    Az allergiás eredetű nátha a fejlett országokban igen gyakori, nagyjából az asztmások számának 2-3-szorosa. A krónikus betegség egyik leggyakoribb velejárója a kötőhártya viszketéssel járó gyulladása.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-06-27 11:25
    Az onchocerciasis egy féregfertőzés, egész pontosan az Onchocerca volvulus nevű fonálféregfajjal való fertőzöttséget jelenti. A folyami vakság néven is ismert betegség kezelés nélkül évekkel a megfertőződés után vakságot okozhat. A betegség elsősorban Afrikában, illetve szórványosan Közép- és Dél-Amerikában fordul elő.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!