• Jövő héten ismét szurkolhatunk magyar csapatnak Európa-bajnokságon

    Szerző:
    WEBBeteg

    2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát - Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

    Sport és egészség a WEBBetegen

    Minden tizedik magyart érinti a diabétesz, a WHO becslése szerint pedig 2030-ra 366 millió, azaz dupla annyi cukorbeteg él majd a világon, mint az ezredfordulón. Ezért is fontosak az ilyen események, mint a DiaEuro – a bajnokságra látogatók ugyanis nemcsak a futsalmeccseken, hanem különböző workshopokon és a cukorbetegek érdekérvényesítésével kapcsolatos szakmai rendezvényeken is részt vehetnek majd.

    Szurkoljunk együtt a Magyar Cukorbeteg Futsalválogatottnak!

    A magyar csapat jó eséllyel száll harcba a bajnoki cím megszerzésért, hiszen három éve az aranyérmet hozhatták haza, 2014-ben és 2015-ben pedig a dobogó második fokára állhattak fel játékosaink. A hazai cukorbetegek futsalválogatott kerete már teljes, a csapatválogatót idén áprilisban tartották, így Hevesi Tamás énekes, pro licences edző – aki maga is cukorbeteg – azonnal hozzálátott a csapat megszervezéséhez.

    Hirdetések

    - A DiaEuro céljával teljes mértékig azonosulni tudunk, hiszen ez a mára tradícióvá vált rangos futsaltorna is azt erősíti meg, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással, cukorbetegen is teljes életet élhetünk. A Sanofi innovatív terápiáival járul hozzá a diabétesszel élők életminőségének javításához és fontosnak tartja, hogy ilyen események is segítsenek az érintettek társadalmi elfogadottságának előmozdításában – mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója, diabétesz és kardiovaszkuláris üzletágának vezetője.

    - Vállalatunk idén 30 éve kezdte meg Magyarországon a Dcont® vércukormérő készülékek fejlesztését és gyártását, ezzel megteremtve a magyar cukorbetegek számára az otthoni-önellenőrzés lehetőségét. Az elmúlt évtizedek során igyekeztünk minden cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé állni, büszkék vagyunk rá, hogy elmondhatjuk, nekünk is van egy kis részünk a cukorbeteg teremlabdarúgók három éve tartó sikerszériájában. Bízom benne, hogy ezúttal is bizonyít a nemzeti csapat, és jó eredménnyel térnek majd haza Szarajevóból – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője.

    A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez pedig a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

    A magyar csapat folyadékpótlásáról a Coca-Cola ásványvizei és sportitalai gondoskodnak.

    Az eredményeket az EB ideje alatt a www.diaeuro.org honlapon és a rendezvény Facebook-oldalán (fb.com/DiaEuro) is követheti minden érdeklődő, a magyar csapat felkészüléséről pedig a válogatott saját facebook oldalán olvashatók információk.

    (Diabetes.hu)

     
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Exorexia - Amikor kóros a sportolás

    Az exorexia leggyakrabban hétköznapi, az egészséges életmódra való törekvéssel indul, ám valahol öngerjesztő folyamatként az edzés válik az élet értelmévé, az egyént meghatározó tevékenységgé.

    Ginzeng és a sport

    Nyár közeledtével, nyáron jellemzően többen és többet sportolunk. Sokan ilyenkor kezdik újra kedvenc sporttevékenységüket, amit az őszi, téli időszakban takarékra állítottak. Mások most ismerkednek egy újabb sporttal. Általában ilyenkor mindannyian igyekszünk aktívak lenni, többet mozogni, kirándulni, játszani.

    Reflux mellett szabad sportolni?

    Számos tanulmány igazolta, hogy a refluxbetegségben szenvedők ritkábban sportolnak, mert a panaszaik átmenetileg fokozódhatnak. Ne hagyjuk, hogy a reflux megakadályozzon abban, hogy fittek legyünk. Mire érdemes odafigyelni, ha továbbra is rendszeresen szeretne mozogni?

    Irodai munka és mozgásszervi problémák

    Egyre nagyobb a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek száma. A háziorvosi rendelők, a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros.

    Győzze le az őszi fáradtságot

    Akárcsak tavasszal, sokakon úrrá lesz ősszel is a fáradtság. Dr. Bérczy Judit, endokrinológus főorvos ennek enyhítésére ad hasznos tanácsokat.

    Zsinórban negyedszer EB-ezüstérmes a magyar DiaEuro válogatott

    A döntőben a horvátokkal már nem bírt el, így ezüstéremmel zárta a Bukarestben megrendezett DiaEuro futsal Európa-bajnokságot a magyar csapat. A Hevesi Tamás vezette válogatott ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA