Kampányt indít a felsőoktatási hallgatók sportolásáért a MEFS és a HÖOK

MTI
megjelent:

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nagyszabású kampányt indít "Mozdulj rá! Heti háromszor 45 perc megváltoztatja az életed!" jelmondattal.

A kampány csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Ádám, a MEFS elnöke hangsúlyozta: szervezetük kiemelt célja, hogy felhívják a figyelmet, a diplomaszerzés mellett nagyon fontos az egészséges életmód, a rendszeres mozgás. Az elnök idézte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimutatását, amely szerint a rekreációs minimum háromszor 45 perc mozgás hetente. Viszont Magyarországon a hallgatók mindössze 23,6 százaléka teljesíti ezt, és több mint negyedük egyáltalán nem mozog. Ezt a rossz statisztikát szeretnék megváltoztatni a kampány segítségével.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke egy 2011-es felmérésre utalva arról beszélt, hogy a fiatalok jelentős részének nincs lehetősége a mozgásra, mert nincsenek meg a szükséges infrastrukturális feltételek, de nagy számban vannak olyanok is, akiknél a tanulás háttérbe szorítja a mozgást, mondván, nincs rá idejük. "Az a feladatunk, hogy előmozdítsuk a sportolás iránti igényt" - mondta.

"A kampány célja a hallgatók megszólítása, azok megmozgatása, akiknek az életébe még nem épült be a rendszeres sportolás" - kezdte beszédét Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS PR- és marketing-igazgatója. Elmondta, hogy három élsportolót, Cseh Lászlót többszörös világ- és Európa-bajnok úszót, Heidum Bernadett Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, valamint Joó Abigél kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozót - mindhárman Universiade-érmesek - sikerült megnyerniük a kampány arcának.

A kampány nyitórendezvénye a jövő csütörtöki Kosárlabdaünnep és rekordkísérlet lesz Hősök terei központi helyszínnel, országszerte 19 felsőoktatási intézmény részvételével. Az esemény résztvevői 15 és 16 óra között rekordot szeretnének felállítani: céljuk, hogy minél több felsőoktatási hallgató és oktató minél több hárompontos kosarat dobjon.

(MTI)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.