Futással többet fogyhatunk, mint kondizással

DRportal
megjelent:

A kutatók szerint az aerob mozgás sokkal hatékonyabb, ha a cél a fogyás, mint az edzőtermi gyakorlatok ismételgetése. Ez azt jelenti, hogy kocogással sokkal könnyebben megszabadulhatunk fölösleges kilóinktól, mint például súlyzózással.

A vizsgálatokból az is kiderült, hogy az aerob testmozgással 67 százalékkal több kalóriát égethetünk el, mint a kondizással, ez pedig azt jelenti, hogy segítségével sokkal könnyebben szabadulhatunk meg a hasi zsírpárnáktól is, amelyek az orvosok szerint jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek - írja az American Journal of Physiology.

A tudósok felfigyeltek ugyanis arra, hogy az aerob mozgásnak köszönhetően jelentősen csökken a zsigeri zsír és a máj körül felhalmozódó zsír mennyisége, és a belső szervek körül összegyűlő fölösleg is könnyebben eltűnik. Ez a fajta zsír jelentősen növelheti a a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Tény, hogy a súlyzózás segíthet az izomtömeg növelésében és az erőnlét javításában. Ha azonban fogyni szeretnénk, sokkal tanácsosabb valamilyen aerob mozgást választani, hiszen ennek köszönhetően sokkal könnyebben szabadulhatunk majd meg zsírpárnáinktól - mondta Chris Slentz vezető szerző.

(DRportal)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.