• Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Október 29-én, hétfőn, a Pikkelysömör Világnapján egyszerre öt nagyvárosban úsztak együtt a betegek és az érdeklődők. Az Úszók Éjszakáján egy óra leforgása alatt, váltóban 25 750 métert úsztak le a kaposváriak, ezzel az ő psoriasis klubjuk nyerte meg a kirándulást.


    Sport és egészség a WEBBetegen
    Hirdetések

    Hazánk 2006-ban csatlakozott a Pikkelysömör Világnaphoz. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet erre a komplex betegségre, amelynek kapcsán még igen kevés az ismeret és sok a tévhit. Hazánkban közel 200 ezer embernek jelent próbatételt beugrani a vízbe a bőrükön megjelenő elváltozások, illetve az ehhez társuló társadalmi előítéletek miatt.

    Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

    Dr. Remenyik Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Bőrgyógyászati Klinikájának igazgatója, a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke elmondta, hogy olyan komplex betegségről van szó, amelyet súlyosabb esetben gyakran kísérnek egyéb szervek megbetegedései is: ízületi vagy kardiológiai elváltozások, depresszió vagy elhízás.

    Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

    Budapest, Kaposvár, Pécs és Szeged mellett Debrecenben is várták az érdeklődőket a Sportuszodában, ahol - a nemrég a civisvárosba igazolt - Biczó Bence ifjúsági olimpiai bajnok úszóval együtt róhatták a métereket a kicsik és a nagyok.

    Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

    Mindenki arra volt kíváncsi az est során, hogy melyik városban teszik meg a leghosszabb távot váltóversenyben, egy óra alatt. Vatler Péternétől, a Hajdúsági Psoriasis Klub elnökétől megtudtuk: a győztes város betegklubja - méghozzá a kaposvári - egy kirándulást nyert, ezzel is oldva a betegek elszigeteltségét.

    (WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk!

    A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

    6 ízületkímélő tipp

    Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit edzhetnek. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

    Wellness a mindennapokban!

    A rohanó élet megkívánja, hogy az ember időt szánjon a pihenésre. A mindennapi stressz-szint fokozódása miatt szükséges lenne a napi feszültség levezetése. Erre alkalmas lehet egy pihentető úszás vagy akár egy embert próbáló kemény edzés is.

    Hátfájás - Melyik úszásnem a jó választás?

    Az úszás a legmegfelelőbb sportok egyike azok számára, akik hátfájástól szenvednek. Egyrészt erősíti a törzsizmokat, másrészt nem terheli meg nagyon a gerincoszlopot, így a hátfájás problémájától érintett páciensek fájdalom nélkül edzhetnek, azonban nem minden úszásnem megfelelő a számukra!

    Sporttal az egészségért!

    A sport nemcsak a test épülésére, de a szellemi fejlődésre is hatással van. A Tisza-parti Vásárosnaményben szinte mindenki valamit sportol, persze előtérben vannak a vízi sportok, az úszás mellett a kajakozásnak, de az egyre divatosabb sárkányhajózásnak is széles rajongótábora van már. Akik meg a biciklizést részesítik előnyben, azok a 150 kilométeres bicikliúton akár körbe is karikázhatják a környező településeket, megtekintve közben a helyi nevezetességeket is.

    A mozgás is lehet stresszoldó!

    Fontos, hogy a mindennapi hajtás mellett megtaláljuk azt a mozgásformát, amivel nemcsak átmozgatjuk a begörcsölt izmokat, de a felhalmozódott feszültségtől is megszabadulhatunk. Az úszás talán a legoptimálisabb erre, hiszen ez a mozgásforma nemcsak ízületkímélő, de mivel a víz köztudottan stresszoldó hatású, az úszás az ellazulásban, a feszültségoldásban is hatásosan alkalmazható.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA