• Risztov Éva: Életemben nem örültek nekem ennyien

    Szerző:
    WEBBeteg

    Aranyérmet nyert 10 kilométeres nyílt vízi hosszútávúszásban Risztov Éva, a Debreceni Sportiskola versenyzője, aki mindenkit arra biztat, hogy ússzon, sportoljon, mert – mint érzékelhető – nagyon is megéri.

    Három napja csak meglepetések érnek, kezdődött azzal, hogy eljött édesanyám Londonba, hatalmas élmény volt látni őt, majd az aranyérem érkezett, és most a debreceni fogadtatás - meséli Risztov Éva, akit nosztalgiavillamos vitt a régi városháza elé, ahol több száz rajongó várta, tapsoltak, éljeneztek, Évi pedig mosolyogva fogadta a jókívánságokat, az ölelkezéseket.

    Hirdetések

    A háttérből figyelte az ünneplést Éva edzője, Dévay László, aki a WEBBetegnek röviden csak annyit mondott: aranylány. Így is köszöntötte az olimpiai bajnokot tegnap a telefonban. Megérdemelt jutalma ez az úszó lánynak, korai ébredések, heti hat edzés délelőtt és délután, folyamatos felkészítés fizikálisan és mentálisan, egy team gondoskodása, így teltek Éva Londonig tartó napjai. Kemény munka áll az éremszerzés mögött – tette hozzá az edzője.

    Évi sokszor volt gödörben, abbahagyta a versenyzést, kipróbált más sportágakat, majd erőt vett magán és visszaevickélt az uszodába. Augusztus 30-án lesz 27 éves, most úgy érzi, végre sikerült elérnie célját, az aranyat pedig az édesanyjának nyerte – mondta Évi. „Az anyukám 1 óra 57 percből 1 óra 55 percet sírt, nagyon izgult értem.”

    Van egy ebédmeghívása a sportolónak, azt ki nem hagyná, ugyanis 17 napja nem evett rendes magyar kosztot, hazai ízeket, az édesanyja húslevese és rántott húsa várja, majd valamikor talán pihenésre is jut ideje, de most még nem látja a következő napok programját.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „Nagyon sokat készültem, azt mondtam az Eb-n, hogy 2012 az én évem lesz, de nem gondoltam volna, hogy a nyár végére sikerül ekkora eredményt elérnem, így fogom lezárni ezt a szezont.

    Eddig csak diákolimpiát nyertem, ez az érem azért teljesen más. Ennyi ember még soha nem örült nekem, köszönöm a szurkolást, minden debreceni (és nem csak debreceni) érezze magáénak az aranyérmet – tette hozzá a debreceni sportoló.

    (WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A sportsérülések kialakulásának mechanizmusa: a tenziós, az overload és a sérülés zóna

    Az emberi test nem felejt. Sem a jót, sem a rosszat. Őrzi az egyes traumák emlékeit, s e nyomok mindegyike gyengébbé, sebezhetőbbé teszi. Az élet során bekövetkező számtalan kisebb-nagyobb sérülés bizony a test idő előtti kifáradásához, öregedéséhez vezet, pedig jellemzően oly könnyen elkerülhető lenne.

    A 10 leggyakoribb sérülés a futballban

    A futball kontakt sportág, melyben nagy a sérülések veszélye. Különösen a lábak érintettek. Az izmok, szalagok és csontok sérülései hozzátartoznak a focisták mindennapjaihoz.

    Így készülj az első 10 kilométeredre

    A tavasztól őszig terjedő időszak a legalkalmasabb arra, hogy a hobbisportolók nekivágjanak kitűzött céljaik megvalósításának. Aki már lefutotta az 5 km-t, annak logikus célkitűzés a duplázás. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője szerint egy teljesítménydiagnosztikára építő, alapos edzéstervvel könnyebben elérhető a 10 km, mint gondolnánk.

    Tanácsok pollenallergiásoknak szabadtéri tevékenységekhez

    A pollenszezon megnehezíti a szabadban való időtöltést a pollenallergiások számára.

    Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk!

    A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

    Alvászavarok gyötrik? - Tippek a nyugodt alváshoz

    Elalvás előtt a legtöbben jó éjszakát kívánnak egymásnak, ám e jó kívánság megvalósulása sokak számára csak álom. Felmérések szerint a magyar lakosság 15-30 százaléka szenved valamilyen alvászavartól, és minden második ember találkozott már élete során ezzel a problémával. Az érintettek felénél az alvászavar kezelést igényel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA