Elegendő jegeléssel kezelni a lábsérülést?

szerző: Tóth András - WEBBeteg összeállítás
megjelent:

Lábsérülést szenvedett az egyik kínai sportoló a vasárnapi vívása során, majd szünetet kért. Csung Man éppen Szilágyi Áron ellen csatázott a londoni olimpián.

Az egyéniben Eb-bronzérmes, a négy évvel ezelőtti olipián is szereplő Szilágyi Áron vívónak a vasárnapi versenynapon több pihenője is volt, ellenfele, a kínai Csung Man ugyanis rögtön az első akciónál sérülést jelzett, majd jegelni kezdték fájós jobb lábfejét.

A kezelés "csodát tett", így folytatódhatott a csata. Szilágyi Áron 15-10-re győzött a címvédő Csung ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a londoni olimpián, ahol a szintén kisebb lábsérüléssel bajlódó olasszal vívott csatában győzedelmeskedve a magyar sportoló nyakába kerülhetett az aranyérem.

Milyen sérülések fordulhatnak elő a vívásban?

Gyakran bekövetkezhet a térdízületek sérülése, esetleg kopása, néha térdszalagsérülések is. Ha időben felfedezik a problémát, pihentetéssel, a duzzanat jegelésével orvosolható a baj, de a komolyabb elváltozások már orvosi beavatkozást, akár műtétet is igényelhetnek.

Mindenképpen szakorvoshoz kell fordulni, ha a sérült roppanó hangot hall, és a térde kifordul a sérülés pillanatában, amennyiben komoly térdfájdalmai vannak, nem tudja a térdét mozgatni, sántít, vagy a sérülés helyén duzzanat keletkezett.

(WEBBeteg - Tóth András újságíró, MTI)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Szilágyi Annamária, ortopéd sebész, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
WEBBeteg - Dr. Rybaltovszki Henrik, ortopéd-traumatológus
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.