• Nyolc hónapos terhesen az olimpián

    Szerző:
    WEBBeteg

    A malajziai sportlövő szeptemberre várja első gyermeke megszületését, az olimpia harmadik napján versenyez tíz méteres távon. A magzatmozgások a nyolcadik hónapban már kevesebbszer érezhetőek, így remélhetően nem lesz zavaró körülmény.

    A terhes olimpikonnak ugyan lenne még egy az ötvenméteres versenye, ahova szintén kvalifikálta magát, azt azonban kihagyja, ebben a számban ugyanis fekve kell lőni, neki azonban ez már nem megy. Ráadásul sietnie kell, a maláj légitársaság ugyanis csak terhességük 35. hetéig enged fel gyereket váró nőket gépeik fedélzetére.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "A verseny előtt majd beszélek a babával, és megkérem, 75 percre legyen nyugodt, és ne rugdosson" - nyilatkozta a hölgy, akinek döntését a maláj olimpiai bizottságban nem mindenki támogatta. Szerintük nem a legszerencsésebb terhesen szerepelni egy olyan sportágban, ahol minden rezdülés megakadályozhatja a versenyzőt a tökéletes koncentrációban, ráadásul nem könnyű megtartani a puskát.

    Az általunk megkérdezett nőgyógyász úgy véli, ha a sportoló orvosa engedélyezte a versenyzést és az anyuka is jól átgondolta döntését, akkor semmi sem állhat a szereplése elé, bízzunk benne, hogy a magzat is nyugton marad majd arra az időre. A magzatmozgások a nyolcadik hónapban talán már ritkábban érezhetőek, a babának ugyanis ebben az időszakban sokkal kevesebb helye van már mozgolódni, forgolódni.

    (TA, Origo)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    A sportsérülések kialakulásának mechanizmusa: a tenziós, az overload és a sérülés zóna

    Az emberi test nem felejt. Sem a jót, sem a rosszat. Őrzi az egyes traumák emlékeit, s e nyomok mindegyike gyengébbé, sebezhetőbbé teszi. Az élet során bekövetkező számtalan kisebb-nagyobb sérülés bizony a test idő előtti kifáradásához, öregedéséhez vezet, pedig jellemzően oly könnyen elkerülhető lenne.

    Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

    Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

    Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

    A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Nem vagyok feleségnek és anyának való? - Orvos válaszol

    Tényleg nem vagyok jó anya vagy csak túl stresszelem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A terhesgondozás menete hazánkban

    Az egyik legmaradandóbb élmény a leendő édesanya életében, amikor egy álmos reggelen végre megjelenik a pálcán az a bizonyos második csík. Az esetek döntő többségében ugyanis ez azt jelenti, hogy méhében új életet hordoz, és jó eséllyel kilenc hónap múlva egészséges újszülöttel gyarapszik a család.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA