• Végigénekelte torokműtétjét egy énekesnő, hogy megmentse a hangját

    Szerző:
    WEBBeteg

    Végigénekelte torokműtétjét egy hivatásos énekesnő, hogy a hangját megmentse, mivel az ilyen operációk a hangszálsérülés kockázatával járnak.

    Általános érzéstelenítés

    Az általános érzéstelenítés a tudati működés kontrollált csökkentése, amelyet a fájdalomérzékelés hiánya és a vázizmok testszerte elernyedt állapota kísér. Általános érzéstelenítés.>>

    Alama Kante guineai származású, Franciaországban élő énekesnőnek a torokdaganatát kellett eltávolítani. Párizsi műtétje során helyi érzéstelenítést és fájdalom ellen hipnózist is kapott.

    Aggódott, hogy elveszítheti a hangját, ezért sebésze javaslatára végigénekelte a műtétet, hogy az orvos a kockázatos helyeken tudhassa, nem érinti az érzékeny területet - tudósított a BBC.

    A műtétet Giles Dhonneur, a Henri Mondor kórház aneszteziológiai és intenzív ellátási osztályának vezetője áprilisban végezte, ám csak hétvégén tartott sajtótájékoztatót róla. Az operáció közben készült videót is lejátszotta: a sebész műtött, Kante énekelt közben.

    Hirdetések

    A torokdaganatot általában teljes érzéstelenítés mellett távolítják el, először történt, hogy e nélkül kellett dolgozni - mondta Dhonneur.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "Teljesen ébren a fájdalom elviselhetetlen. Csak a hipnózis segít kibírni. Kante a hipnotizőr szavait hallgatva transzba került, hosszú útra indult, egészen Afrikába. Aztán énekelni kezdett, elbűvölő volt" - mesélte az orvos a Le Figaro francia napilapnak.

    A műtét után tökéletesen felépült énekes is jelen volt a sajtótájékoztatón. Elmondta: azt kérte az operáció előtt, hogy hadd utazzon.

    "Hagytam, hadd vezessenek. Olyan volt, mintha nem is a műtőben, hanem távol, Afrikában lettem volna" - emlékezett vissza.

    Dhonneur hozzátette: Kante a műtét végén elhallgatott, és mindenki visszatartott lélegzettel várta, hogy megszólaljon, a jelenlévők nagy megkönnyebbülésére.
    (http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-27865929)

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mennyire veszélyes az altatás?

    1846-ban William T. Morton először alkalmazott étert altatáshoz egy tumor eltávolításánál. Ezáltal megnyitotta az altatásban végzett műtétek korszakát. Később rohamos fejlődésnek indult az aneszteziológia. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze.

    Pszichoterápia: a gyógyító szavak

    A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. Kezdeteit a vallási szertartásokban, szerzetesi mozgalmakban találhatjuk meg.

    Öngyógyítás hipnózisban

    Ha egy vérvétel során magas süllyedést állapítanak meg, ám semmilyen szervi bajt vagy gyulladást nem észlelünk, elkezdődhet a góckutatás.

    Hipnózis a sportban

    A hipnózist a legszélesebb körben elfogadott nézet szerint egyfajta módosult tudatállapotnak tekinthetjük.

    Általános érzéstelenítés

    Az általános érzéstelenítés a tudati működés kontrollált csökkentése, amelyet a fájdalomérzékelés hiánya és a vázizmok testszerte elernyedt állapota kísér.

    Peridurális érzéstelenítés a szülés során

    Egyes esetekben a szülészorvos is dönthet a peridurális érzéstelenítés mellett. Azoknál a nőknél, akiknek magas a vérnyomása vagy terhességi mérgezésben szenvednek, a peridurális érzéstelenítés megkönnyítheti a magzat és az anyai szervezet közötti kapcsolatot; megelőzi a szén-dioxid túlzott kilégzését, mert szülés közben a vajúdó anya igen gyorsan szedi a levegőt, ami pedig teljességgel ellenjavallott bizonyos helyzetekben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.