• Reflux és utazás - Hasznos tippek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.

    Sajnos a GERD-ben szenvedők esetében előhozhatja a tüneteket. Mindenki megérdemel azonban egy kis lazítást, legalább nyaraláskor, ezért íme néhány ötlet, hogyan érezheti jól magát úgy, hogy kordában tartsa a gyomorégés tüneteit.

    Hirdetések
    •  A reflux betegség (GERD)
     A gastroesophagealis reflux betegség az emésztőrendszer megbetegedése. A tüneteket az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, kimarja annak belső falát, és kialakul az a panasz, amit a mindennapokban gyomorégésként emlegetünk.
     A reflux betegség (GERD) >>
     Étkezzen okosan! – Ez lehet, hogy nem hangzik túl szórakoztatóan, de fontos, hogy a vakáció alatt is próbáljon meg olyan körültekintően étkezni, mint otthon.  Ez természetesen nem azt jelenti, hogy folyamatosan kekszet és rizset kell ennie, míg mindenki más a helyi konyha ínyencségeit próbálgatja. Csak kerülje a gyomorégést kiváltó ételeket, mint például a magas zsírtartalmú élelmiszerek.
    • Mérsékelten fogyasszon alkoholt! – Az alkoholfogyasztás sok gyomorégéssel küzdő beteg számára a tüneteket kiváltó ok. Tehát tartson mértéket, és különösen a citrusfélékkel kevert italokat kerülje.
    • Ne töltsön el hosszú időt két étkezés között! – A gyomorégésben szenvedőknek ajánlatos inkább többször kevesebbet enni. Tehát ne várja meg, hogy olyan éhes legyen, hogy aztán hirtelen teleeszi magát, mert az valószínűleg gyomorégést okoz. Építsen be rendszeres snack szünetet a napirendjébe.
    •  Az irritábilis bél szindróma és tünetei
     Az irritábilis bél szindróma az egyik leggyakoribb betegség, amivel orvoshoz fordulnak az emberek. Ötből nagyjából egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája van, ám a tünetek kellemetlen volta miatt az ember nem szívesen beszél róla.
     Az irritábilis bél szindróma és tünetei>>
     Laza ruházatot viseljen! – Bizonyára szeretne jól kinézni a vakációja alatt, de ne kényszerítse bele magát a kedvenc fürdőruhájába vagy ruhájába, ha az túl szoros. A szoros ruházat a gyomorégés egyik kiváltó oka, ezért viseljen bő szabású, laza ruházatot.
    • Aludjon eleget, de ne töltse az egész nyaralást fekve! – Míg az éjszakai virrasztás és a túl kevés alvás előhozhatja a gyomorégés tüneteit, a túl sok alvás is. Fekvő pozícióban a sav könnyebben visszajut a nyelőcsőbe. Ennek kikerülése érdekében emeljen az ágy fejvégi lábán, vagy aludjon egy halom párnán.
    • Vigye magával a gyógyszereit! – Ez nyilvánvalóan hangzik, de a biztonság kedvéért kétszer is ellenőrizze, mielőtt kilép a házból, hogy elegendő gyógyszert pakolt el. még jobb, ha egy extra adagot is eltesz, vészhelyzet esetére.
    • Tervezzen előre – Ha úgy gondolja, hogy többet fog enni és inni, mint szokott, tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket! Még a nagyobb étkezések előtt vegye be a gyógyszerét, ne várja meg, míg a tünetek jelentkeznek.

    Higgye el, a fentiek betartásával a nyaralás tényleg élvezetes lesz, és csökkentheti a gyomorégés okozta kellemetlenségeket!

    A téma cikkei

    6/1 A hosszú utazás egészségügyi kockázata
    6/2 Reflux és utazás - Hasznos tippek
    6/3 Utazás kisbabákkal, gyerekekkel
    6/4 Utazás diabétesszel
    6/5 Higiénia és biztonságos utazás
    6/6 Utazók betegsége

    (WebMD)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ajakherpesz és nyaralás - Tippek az utazás előtt

    Sokaknál jelent problémát, hogy nyaralás, illetve napsütésben gazdag tájakra való utazás alkalmával fellángol az ajakherpesz-fertőzésük. Mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Hasznos tanácsok utazóknak, hogy a herpesz ne tegye tönkre a nyaralást.

    Délkelet-Ázsia: Egészségügyi kockázatok utazáskor

    Akik délkelet-ázsiai országba utaznak, tisztában kell lenniük az utazás előtt, hogy milyen fertőző betegségek fordulhatnak elő az adott régióban, főként akkor, hogyha eleve valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, illetve érdemes betartaniuk az utazással kapcsolatos általános és konkrét egészségügyi ajánlásokat.

    Hogyan utazzon gyógyszereivel?

    A gyógyszerekkel való utazás - még ha vényköteles készítményekről is van szó - nem olyan egyszerű. Cikkünkből megtudhatja, hogyan utaztathatja gyógyszereit legálisan, bármi is legyen az úti cél.

    Reflux - Amit Ön is megtehet

    Mivel a refluxbetegség pontos kiváltó oka nem ismert, megelőzni nem tudjuk, de életmódunk változtatásával és a megfelelő terápiával a reflux súlyosságát, a panaszok kiújulásának gyakoriságát is csökkenteni tudjuk.

    A kezeletlen reflux szövődményei

    A gyomorégést és a reflux egyéb tüneteit minden esetben komolyan kell venni, a betegséget kezelni kell. Hosszú távon - kezelés nélkül - ugyanis a nyelőcsövet, a légcsövet és a szájüreget irritáló, maró hatású gyomorsav számos súlyos szövődmény kialakulásához vezethet.

    Reflux mellett szabad sportolni?

    Számos tanulmány igazolta, hogy a refluxbetegségben szenvedők ritkábban sportolnak, mert a panaszaik átmenetileg fokozódhatnak. Ne hagyjuk, hogy a reflux megakadályozzon abban, hogy fittek legyünk. Mire érdemes odafigyelni, ha továbbra is rendszeresen szeretne mozogni?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA