Orgazmus nélkül: "Tudom, hogy sok nő küzd ezzel a gonddal"

Dr. Farkas Ágnes-
szerző: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - WEBBeteg
megjelent:

"Öt éve élek szexuális életet, voltam már néhány férfival, de sosem tudtam eljutni a csúcsra vaginálisan. Az elején volt csikló orgazmusom és nagyon jó volt, de már évek óta az sincs. Mit lehetne tenni?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Orgazmus nélkül - Hogyan változtathatok?
"Öt éve élek szexuális életet, voltam már néhány férfival, de sosem tudtam eljutni a csúcsra vaginálisan. Az elején volt csikló orgazmusom és nagyon jó volt, de már évek óta az sincs. Önkielégités során mindig sikerül. Már nagyszerűen tudom improvizálni az orgazmust, de jó volna, ha igazából érezném. Tudom, hogy sok nő küzd ilyen problémákkal, és ezért érdekel, hogy mit lehetne tenni."

Kedves Hölgyem!

Valójában nem olyan sok nő küzd ilyen problémával, hiszen sokan azt "sem tudják", hogy a csiklót is kell "használni"... Ön viszont tudja ezt, és a párjával mégsem megy a dolog, akkor nem Önben, és nem is a párjában van a hiba, hanem a kapcsolatukban. Az intimitás szinte teljesen hiányozni látszik, hiszen a párja nem is tudja, hogy Önnek nem megfelelő az együttlét. Mindenképpen szakember segítségét kellene kérnie, hogy megoldja ezt a problémát.

Pszichológus, szükség esetén szexuálpszichológus biztosan segít megkeresni az okot, amiért kialakult ez a nagy gátlás Önben. A párjáról nem ír, így igazából nem tudjuk, vajon neki megfelelő-e a helyzet, és vajon sejt-e bármit is.

Lehet, hogy Önt most nem ez foglalkoztatja a legjobban, de a szexet nemhiába nevezzük együttlétnek... Kérjen segítséget, biztosan sikerül visszatalálniuk egymáshoz. Sok sikert!

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász)

A jó szex "titka"
A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt! Az agyunk a legfontosabb, legjelentősebb "szexuális" szervünk mind közül. További tanácsok a jó szexuális életért

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.