• USA: Száztíz gyerekből egy autista

    Szerző:
    WEBBeteg

    Korábbi tanulmányok alapján a CDC úgy becsülte, hogy 150 gyerekből egynél fordulhat elő az autizmus, a 2006-os vizsgálat teljes körű elemzése azonban ennél gyakoribbnak mutatja.

    Átlagosan száztíz gyerekből egy autista az Egyesült Államokban a hét végén közzétett legfrissebb kormányzati tanulmány adatai szerint.

    Hirdetések

    A 11 állam jelentéseinek teljes elemzéséből előállt eredmény csak kis mértékben tér el a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) októberi előzetes becslésétől.

    Korábbi tanulmányok alapján a CDC úgy becsülte, hogy 150 gyerekből egynél fordulhat elő az autizmus, a 2006-os vizsgálat teljes körű elemzése azonban ennél gyakoribbnak mutatja.

    Hogyan diagnosztizálható a kórkép?

    Szakemberek szerint az új, nagyobb arány a jobb diagnózisoknak tudható be, valamint annak, hogy az esetek regisztrálása pontosabb. A kórkép csak a gyerekek viselkedése alapján diagnosztizálható, biológiai teszt nem áll rendelkezésre megállapításához.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korai fejlesztés jelentősen javíthatja az autisztikus gyerekek fejlődését, kilátásait, ám jelenleg is 4 és fél év az átlagos életkor, amikor diagnosztizálják a rendellenességet.

    A kutatók megállapítása szerint azonban a szülők igen sokszor már a gyerek 2 éves kora előtt észlelik a fejlődési zavart.

    A friss eredmények mintegy 2800, autisztikus tüneteket mutató nyolcéves gyerek iskolai és egészségügyi adatainak értékeléséből származnak Alabama, Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Maryland, Missouri, Észak-Carolina, Pennsylvania, Dél-Carolina, valamint Wisconsin államból.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

    A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.

    Autizmus, a bezárt világ - Ezek lehetnek a figyelmeztető jelek

    A gyermek fejlődése során leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Melyek ezek?

    Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját Budapesten

    A központ a felújított Heim Pál kórház Madarász utcai részlegében kapott helyet - mondta el Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója.

    Az autista gyerekek is fejleszthetők

    Ma már számos módszer van arra, hogy ha egy gyerek bármilyen szintű csökkent képességgel születik, az a legtöbb esetben fejleszthető. Még a súlyosan autista gyerekek képességeinek fejlesztésére is folynak kutatások, és úgy tűnik, ígéretes eredményeket tapasztalnak bizonyos peptidek alkalmazását követően.

    Idősebb nők gyermekeinél nagyobb az autizmus kockázata

    A nőknél az életkor előrehaladtával nő a kockázata annak, hogy születendő gyermekük autista lesz, az idősödő férfiak gyermekeinél azonban ez a veszély kisebb,mint azt eddig feltételezték – derül ki egy kutatásból, melyet több mint 5 millió születés adatainak kiértékelésével készítettek.

    Az Asperger-szindróma és tünetei

    Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások