• "A párom nem kívánja az együttlétet, miért?" - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    "Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

      Tisztelt Doktornő!


    Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről. Ez azt jelenti,hogy puszi, ölelés sincs, csak gondoskodó szeretet. Párkapcsolatunk hat éve tart és körülbelül két éve vannak problémáink. Sokáig bíztam benne, hogy ez csak átmeneti gond. Jelenleg már több hónapja semmi nincs köztünk és erről beszélni vele teljesen lehetetlen.
    Elutasító és szégyelli a gondot. Így viszont én nem tudok neki segíteni bármennyire is szeretem. Időröl időre újabb kifogásokkal áll elő. Januárban elment ugyan vizsgálatra, de ott semmi problémát nem találtak.
    Sajnos kevés az ismeretem ahhoz hogy átlássam miről is van szó. Mivel nem lehet ez beszédtéma őmiatta, ezért mindketten befeléfordultunk és lassanként tönkremegy a kapcsolatunk. Nem tudom mi lehet amit ennyire szégyell és azt sem hogy, hogyan segíthetnék neki és magunknak.

    Kedves Kérdező!

    A teljes elutasítást okozhatja a titkolt-szégyelt impotencia, a nehezen tűrhető fájdalom, a külső kapcsolat, a partner iránt megszűnt szexuális vágy és még sok más is.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    Az átlátás inkább belátás kell, hogy legyen: a feleség segítsége most nem kívánatos, ezt egyedül vagy négyszemközt a szakemberrel kell megoldania, azaz a szexet illetően a személyes szabadságnak fontosabb szerep jut, mint a szerető gondoskodásnak.

    Reméljük, hogy a nehezen elviselhető feleségi türelem megéri majd a fáradságot és sikerül megoldani a bajt.

    Addig fontos, hogy ne legyen pánik, helyette inkább a saját személyes szféráját lehet rendeznie a feleségnek is, jól kihasználva ezt a helyzetet az értékes jövő érdekében.

    (WEBBeteg - Dr. Tóth Emese, szexológus)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A korai magömlés lehetséges okai

    Mit lehet tenni korai magömlés ellen? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tények és tévhitek a cukorbetegséggel kapcsolatos szexuális problémákról

    A cukorbetegség gyakori szövődményének számító, igen sokféle formában jelentkező szexuális problémák, zavarok relatíve kevesek előtt ismertek.

    Tévhitek a 40 fölötti szexről - Avagy az igazán jó szex korral jön

    Lehet, hogy a 40 az új 30, de figyelembe véve a téveszméket, melyek egy bizonyos életkort elért nők kívánatosságával és szexualitásával kapcsolatosak, a 40 az új 80!

    Amikor fájdalmas az együttlét

    A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben vagy közvetlenül utána - derült ki egy felmérésből. Ha Ön is közéjük tartozik, ne csak csöndben szenvedjen! Ha szégyell orvoshoz fordulni problémájával, használja az alábbi útmutatót, hogy megtudja, mi lehet a fájdalom oka, és milyen megoldási lehetőségei vannak.

    Szexuális készenléti zavarok - Rengeteg nőt érint

    A nők jelentős része küzd a szexuális késztetés problémájával, aminek egyik legkellemetlenebb jele a vaginális nedvesedés hiánya. Dr. Demjén László, nőgyógyász szerint a megoldás felé vezető első lépés az okok feltárása.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.