• Még több öngyilkos az amerikai hadseregben

    Szerző:
    WEBBeteg

    Emelkedik az öngyilkosságok száma az amerikai hadseregben. Az év első felében 88 katona vetett véget életének, szemben a 2008. első félévi 67-tel, közölte az amerikai védelmi minisztérium magyar idő szerint pénteken hajnalban.

    Korábban magas rangú amerikai tisztek már felhívták a figyelmet, hogy idén valószínűleg megdől a tavalyi öngyilkossági rekord a hadseregben.

    Hirdetések

    Az új adatok megerősítik ezeket a félelmeket. Tavaly egész évben összesen 128 amerikai katona követett el öngyilkosságot, 2007-ben 115. Feltételezik, hogy az ok az ismételt harctéri bevetések miatti stressz lehetett.

      Öngyilkosság


    Az öngyilkosságra készülők 75-80 százaléka beszél előtte tettéről. A meghalási szándék kifejezése egyben segélykérést is jelent. Öngyilkosság, hogyan előzhető meg?>>

    A 2008-ban a hadseregben 100 ezer aktív szolgálatot teljesítőre 20,2 öngyilkosság jutott, ami magasabb arány, mint a demográfiailag kiigazított országos öngyilkossági gyakoriság.

    Az utolsó rendelkezésre álló országos adat, a 2005-ös szerint 100 ezer lakosra 19,5 öngyilkosság jut.

    Az idei első félévi 88 öngyilkosságból 54 esetben már bebizonyosodott, hogy valóban öngyilkosság történt, 31 esetben még folyik a vizsgálat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korábbi esetek 90 százalékában beigazolódott az öngyilkosság feltételezése.

    A hadsereg vezetői azzal reagáltak a szaporodó öngyilkosságokra, hogy megelőzési programokat dolgoztak ki, szűrő vizsgálatokat tartanak a pszichiátriai gondokkal küzdők számára, és igyekeznek megszüntetni azt a légkört, amelyben a katonák a gyengeség jelének és szégyellni való dolognak tekintik, ha valaki pszichiáterhez fordul.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A kismamák érzelmi betegsége: D-MER (diszfóriás tejleadó reflex)

    A diszfóriás tejleadó reflex (angol elnevezéséből adódó betűszóval élve D-MER) egy olyan probléma, mely nagyon megnehezíti az édesanyák életét. A tejleadással párhuzamosan, a szoptatás meghitt élménye helyett, különböző kellemetlen érzések jelentkeznek, melyek a szoptatás abbahagyására ösztönözhetik az anyákat.

    Öngyilkosság - Hogyan ismerjük fel az előjeleket?

    Hazánkban sajnálatos módon kiugróan magas az öngyilkosságok száma. Ismerjük fel az árulkodó jeleket és szükség esetén segítsünk bajba jutott ismerőseinken!

    A depresszióról részletesen

    A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.

    Öngyilkosság - A sötétbe vivő út

    A pszichiátria egyik legproblematikusabb területe az öngyilkosság. Nem önálló betegség, mégis talán az egyetlen olyan pszichiátriai vonatkozású esemény, ami a beteg halálával végződhet.

    Lefordítjuk a pszichiátria nyelvét a jog nyelvére - Interjú dr. Kristóf Andreával

    Dr. Kristóf Andrea pszichiáter három éve hagyta el Debrecent családjával, és immár Budapesten gyakorolja sokrétű hivatását a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetében, ahol elmeorvos szakértőként tevékenykedik. A nem mindennapi feladatokról és a hivatásáig vezető útról kérdeztük.

    Megelőzhető-e az erőszakos tragédia a családban?

    Sajnos gyakran előforduló, a sajtóban mindig nagy visszhangot kapó kriminális cselekmények jelzik a kérdés aktualitását, és jogosan merül fel a kérdés, lehet-e tenni valamit ezek ellen? Sajnos, ha röviden akarok válaszolni, a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran csak utólag, már későn derül ki a baj. Univerzális recept tehát nincs sajnos, de mégis érdemes végiggondolni az ilyen események néhány aspektusát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.