• Pszichológia Határok Nélkül

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Budapesti Pszichológiai Napokat, idén már 15. alkalommal rendezik meg április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását.

    Biokémia, belgyógyászat, neurológia, hematológia, pszichológia. Melyik lóg ki a sorból? Nos, valójában egyik sem. Míg az első négy terület elismert, magas presztízsű tudományág illetve kutatási terület, addig az utolsó, a pszichológia, elképesztő elméleti és gyakorlati eredményeinek ellenére is mind a mai napig küzd azért, hogy (el)ismertebbé váljon. Pedig a gyógyítás, a pedagógia, az információs technológia és számos más területek munkájához is jelentősen hozzájárult.

    Hirdetések

    Ezért is indult meg a pszichológushallgatók körében egy kezdeményezés, hogy önkéntes munkával létrehozzanak egy olyan rendezvényt, amely hidat képezhet a pszichológia tudományának képviselői és az érdeklődő közönség között. Ez a rendezvény a Pszinapszis, avagy a Budapesti Pszichológiai Napok, amely idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

    A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól – például Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Csépe Valéria, Dr. Lisznyai Sándor illetve dr. Vekerdy Tamás – hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását. Aki pedig mélyebb tudásra, saját élményekre vágyik, azok a különféle műhelyfoglalkozásokon próbálhatják ki a legváltozatosabb pszichológiai terápiás és önismereti módszereket.

    Mivel a rendezvény célja nem csak a tudomány legfrissebb eredményeinek megismertetése, hanem három igazán élménydús nap szervezése is a látogatók számára, ezért az előadások között kiállításokat, színdarabokat, koncerteket tekinthetnek meg az érdeklődők. További szolgáltatásként részt vehetnek masszázson, orientációs tanácsadáson (amely útba igazítja azokat, akik úgy érzik, valamilyen pszichológiai segítségre volna szükségük, ám nem tudják, kihez forduljanak), vásárolhatnak és dedikálhatnak könyveket a könyvesházban, valamint különféle civil szervezetek munkáját ismerhetik meg.

    További információ: www.pszinapszis.hu>>

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A pszichiátriai betegségek gyógykezelésének eredményessége

    Számos nemzetközi szervezet emelte fel a szavát, amikor a 140 éves Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, ismertebb nevén a lipótmezei elmegyógyintézetet 2007-ben bezárták. Akkor mintegy kilencszáz dolgozót és majdnem ennyi fekvő beteget eresztettek szélnek a döntéshozók. A mára romos, szellemházzá vált egykori elmegyógyintézetből kikerült pszichiátriai betegek többsége hajléktalanná vált, öngyilkos lett, közveszélyes állapotuk miatt bűncselekményeket követtek el és börtönbe kerültek.

    Szexuális zaklatás: bárki válhat áldozattá

    2017 októberében a New York Times cikke indított el egy világméretű hullámot a média világában. Harvey Weinstein, Oscar-díjas producert több áldozata nyilvánosan vádolta szexuális zaklatással. A bántalmazottak bátor kezdeményezése világszerte - így itthon is - követőkre talált.

    Inverz anorexia, ortorexia nervosa - Különleges táplálkozási zavarok

    A férfiak többsége csak legyint, ha a táplálkozási zavarokról hall. Bár a táplálkozás leggyakoribb zavaraiban - az anorexiában és a bulimiában - valóban elsősorban nők szenvednek, egyes rendellenességek éppen a férfiakat veszélyeztetik leginkább.

    Pszichogén köhögés - Valóban létezik?

    Nemcsak a holisztikus medicina, hanem a nyugati típusú orvoslás is igyekszik a beteget egységként, pszichéjével együtt gyógyítani. Ez természetesen nem mindig egyszerű, nem utolsósorban azért, mert a betegek - különösen manuális szakmákban - nem pszichoterápiás javaslatért fordulnak orvoshoz az organikusnak gondolt tüneteikkel.

    Mániás vásárlás - A pszichiáter válaszol

    Ismerősöm felesége hosszú ideje kényszeres vásárlási mániában szenved. A család anyagi stabilitását is súlyosan veszélyezteti, így a férje kénytelen volt válóperhez folyamodni. Kérdésem az, hogy ez a mánia gyógyítható? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Kóros szexuális vágyak: a fetisizmus

    A fetisizmus mint szexuális zavar csaknem kizárólag férfiaknál jelentkezik. A hajtincs vagy régebbi tárgyak iránti ragaszkodás kiválthat szexuális izgalmat, azonban ezen tárgyakhoz vagy emberi tesztrészekhez való makacs ragaszkodás már kórosan károsak is lehetnek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.