• Pszichés betegségek

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2017-08-28 07:38
    Stressz
    A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stressz betegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2017-12-07 19:38
    A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése. Bármi, ami kiszakít az addigi megfeszített tevékenységből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2017-12-01 18:56
    Ez az érdekes, nehezen felismerhető betegség a nagy mesehősről, Münchausen báróról kapta a nevét, aki olyan élethűen tudott bármiről mesét szőni, hazudni, hogy mindenkit megtévesztett maga körül.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2017-11-28 09:41
    A 2000-es évek környékéig a bipoláris zavar diagnózist döntően felnőtt pszichiátriai esetekben alkalmazták, így gyerek- és serdülőkorúak esetén viszonylag újonnan vizsgált problémáról van szó. Komoly differenciáldiagnosztikai kérdések merülnek fel körülötte, amikre a gyermek- és serdülőkor gyors változásokat hozó, sérülékeny éveiben szinte lehetetlen biztos választ adni. A legfontosabb, hogy hol kezdődik az egészségesen élénk gyerek és a terápiát igénylő, kóros állapot közötti határ.
    Panaszok
    Sleepcenter - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus főorvos
    2017-11-25 09:41
    Sokak életét megkeseríti, mégis csak ritkán sikerül azonosítani a nyugtalan láb szindrómát, amely - többek közt - a nyugodt alvást is ellehetetlenítheti.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Habis Melinda, klinikai szakpszichológus, www.onlinetanacsadas.com
    2017-11-18 14:55
    A burnout (vagy más néven kiégés) három fő tényezőből érthető meg: a munkakörülményekből (alacsony fizetés, támogatottsághiány, túlterhelés), a segítő személy személyiségéből és pályaválasztási motivációjából. Utóbbi kettőt fejtjük most ki bővebben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
    2017-11-17 13:11
    A kapcsolatfüggőség divatos kifejezés, manapság gyakran használatos. Amikor valaki minden cselekedetét a másik véleményétől és beleegyezésétől teszi függővé, miközben ez nem kölcsönös, és ebben a szituációban nem boldog egyik fél sem, erős a gyanú a kapcsolatfüggőségre.
    Panaszok
    WEBBeteg - Orémuszné Kertész Tímea, pszichológus
    2017-11-11 05:21
    Kicsit több mint egy éves kapcsolatomnak lett nemrég vége, miután megcsalt a párom. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
    2017-11-09 09:41
    Sokan éveken, olykor egy életen keresztül tűrik, hogy bántsák őket. Elnyomva, terror alatt élnek a kapcsolatukban. Mi tartja össze ezeket a párkapcsolatokat? A fájdalomfüggőségről részletesen.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2017-11-07 20:09
    A paranoid viselkedés enyhe formái még a normál személyiség részének tekinthetők, de gyakran betegség tünete, vagy önálló betegség a pszichiátrián belül. Üldözési mániának fordítása nem teljesen fedi a valóságot.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-03 13:11
    A komor őszi időjárás sokak számára nemcsak az égboltról törli le a derűt, hanem a hosszú távú hangulatra nézve is borút hozhat. A napsütéses órák számának csökkenésével eluralkodhat a depresszió, az általános fáradtság és enerváltság, ám tehetünk ellene!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!