• Pszichés betegségek

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2017-08-28 07:38
    Stressz
    A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stressz betegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2017-10-14 17:10
    A skizofrén beteg családtagjainak és barátainak nagyfokú elkötelezettséget kell tanúsítaniuk ahhoz, hogy el tudják fogadni a betegséget. Néhány tanács, amely megkönnyíti a mindennapokat.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, pszichoterapeuta
    2017-10-13 20:09
    Mai értelemben a munkamánia leírása: olyan függőségi állapot, amelyben a munka drogként funkcionál, az élet egyetlen értelmévé válik, ezáltal háttérbe szorítva a társas, szociális és családi kapcsolatokat.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-10-09 14:55
    Nagyon kellemetlen kezet fognia annak, akinek jéghideg és izzadt a tenyere. Pedig nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával, ami fokozódik, ha közönség előtt kell beszélnünk, előadást tartanunk, vagy ha előttünk áll egy nehéz vizsga. Mi okozza a nagymértékű izzadását és mit lehet tenni ellene?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2017-10-04 17:25
    Elmeorvos szakértő
    Dr. Kristóf Andrea pszichiáter három éve hagyta el Debrecent családjával, és immár Budapesten gyakorolja sokrétű hivatását a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetében, ahol elmeorvos szakértőként tevékenykedik. A nem mindennapi feladatokról és a hivatásáig vezető útról kérdeztük.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Kazimír Ágnes, pszichológus
    2017-10-03 18:57
    Vannak olyan pszichoszomatikus betegségek (lélek által generált, testi tüneteket kiváltó betegségcsoport), amelyekben jellemzően egy-egy személyiségtípushoz tartozóak betegednek meg.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
    2017-10-02 02:51
    Ma a világ egyik leggyakrabban előforduló szorongásos megbetegedése az arachnofóbia, melyet magyarul pókiszonynak nevezünk. A betegek általában tisztában vannak azzal, hogy félelmük túlzott, irracionális, de nem tudnak tenni ellene.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2017-09-30 07:38
    A hiperaktivitást a köznyelv gyakran a rossz gyermek szinonimájának tartja, pedig korántsem erről van szó. Egyáltalán nem minden rosszalkodó gyermek hiperaktív.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2017-09-29 11:25
    A függőségeknek erre a típusára az utóbbi évtizedben terelődött nagyobb figyelem. Jellemzője nem annyira a másik iránti túláradó szeretet, szerelem, sokkal inkább a minden mértéken és ésszerű határon túli ragaszkodás.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2017-09-27 17:25
    Sajnos gyakran előforduló, a sajtóban mindig nagy visszhangot kapó kriminális cselekmények jelzik a kérdés aktualitását, és jogosan merül fel a kérdés, lehet-e tenni valamit ezek ellen? Sajnos, ha röviden akarok válaszolni, a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran csak utólag, már későn derül ki a baj. Univerzális recept tehát nincs sajnos, de mégis érdemes végiggondolni az ilyen események néhány aspektusát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-25 14:55
    A szezonális depresszió a depressziónak azon fajtája, mely minden évben azonos időszakban jelentkezik. Ennek tünetei az arra hajlamos emberek többségében ősszel kezdődnek és a tél folyamán teljesednek ki. A tavaszhoz vagy a nyárhoz köthető szezonális depresszió nagyon ritka.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!