• Pszichés betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2017-12-26 05:21
    Alvás
    Az alvás alapvető létszükséglet a szervezet - így az idegrendszer - számára a regenerálódásához, szerepe mind mennyiségi, mind minőségi szempontból igen meghatározó. Elengedhetetlen a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzéséhez.
    Panaszok
    Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2018-02-18 16:04
    Fejlődés, megtorpanás, krízis nemcsak az egyén, de a pár, a család szintjén is történik, történhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2018-02-18 05:21
    Az élelmiszerfüggők nemcsak többet esznek, mint az átlagosan táplálkozó emberek, hanem válogatás nélkül, nagy mennyiségben fogyasztanak különféle élelmiszereket és italokat. Egy-egy ilyen evésroham akár órákig is tarthat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2018-02-14 13:11
    A düh és az agresszivitás természetes emberi ösztön, mindannyiunk életében jelen van. Vannak azonban olyan emberek, akik nem tudják kontrollálni indulataikat és agresszív viselkedésükkel veszélybe sodorják magukat és másokat is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc
    2018-02-07 17:25
    A félelem legtöbbször csak a tudatos magyarázó elve a vaginizmusnak. A szexuális zavar igazi kiváltó okának hátterében leggyakrabban lelki tényezők állnak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2018-02-06 18:56
    A vitaminok az alternatív gyógyászat Szent Gráljává váltak, így sokszor túlzó várakozás, tévhitek veszik körül őket. Sokan például a C-vitamint az egészség általános biztosítékának látják, és több C-vitamin több egészség alapon valójában már egészségtelen mértékben, túladagolva fogyasztják. A vitaminkérdésről a fogyasztók körében szabályos hitviták zajlanak sok indulattal (pl. a szükséges napi mennyiségek körül), egyesek összeesküvés-elméleteket gyártanak, így nem meglepő, hogy a laikusok számára nem könnyű a tisztánlátás. De mi a helyzet ezekkel az anyagokkal valójában?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2018-02-03 13:10
    A borderline személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Környezetük gyakran elviselhetetlennek érzi őket, ám a betegek is gyakran szenvednek éppen önmaguktól.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-01-31 17:25
    Az ember életében az alvás rendkívül fontos szerepet kap, hiszen életünk csaknem egyharmadát töltjük alvással. Azonban ha nem tudjuk magunkat kellően kipihenni, annak a másnapi fáradtságon és mérgelődésen kívül más következményei is lehetnek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-01-28 11:25
    Ismét itt van a téli depresszió tüneteinek megjelenési ideje. Vannak, akik pontosan tudják, hogy minden évben a tél közeledtével nehezebb hónapok elé néznek, de a legtöbb ember csak azt hangoztatja, hogy viszolyog a téltől. Valaki messze, meleg tájakra vágyik, néhányan viszont el is kezdik megszervezni az egzotikus utazást.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2018-01-26 14:55
    A művészet és gyógyító ereje egyidős az emberiséggel. Az ősember barlangrajzai, az indiánok táncos rituáléi is mind a lelki egyensúlyt szolgálták. Ma elmegyünk a színházba, moziba, hogy megnézzünk egy jó darabot, filmet, lelkileg feltöltődjünk a napi rohanás, stressz után. A művészet segít, gyógyít, talán ezért is jött létre annak idején.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-01-24 14:55
    A gyász, a veszteségeink feldolgozása az élet szerves részét képezi, ugyanakkor a legnehezebb feladatot jelenti. A családtagok, közelállók elvesztése általában a személyiség legmélyebb rétegeit is megmozgató, viharos érzésekkel, szorongásokkal kísért, elhúzódó folyamat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!