Férfiegészség: két fontos teszt

WEBBeteg
megjelent:

A prosztatanagyobbodás, a potenciazavar és a különböző urológiai betegségek egyaránt érinthetik a férfiak egészségét. Azért, hogy időben megelőzze a kellemetlen szövődményeket, érdemes rendszeres szűrővizsgálatokon részt vennie, illetve tünetek esetén mielőbb orvoshoz fordulnia. Férfiegészséggel kapcsolatos tesztjeinkkel felmérheti, mennyire veszélyeztetett.

Prosztatamegnagyobbodás

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás vagy prosztatatúltengés (BPH) a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés, sőt kialakulása akár normális élettani folyamatnak is tekinthető. Tesztünk segítségével megtudhatja, hogy kell-e aggódnia kóros elváltozás miatt. A teszt kitöltése során mindennapi élethelyzetekre gondoljon, ne vegye figyelembe, amikor pl. társasági összejövetel során a szokásosnál több folyadékot és/vagy alkoholt fogyasztott. A prosztatateszt kitöltése 40 év feletti férfiaknak ajánlott.

Teszt gomb

Merevedési problémák

Bár a merevedési zavar a 65 év feletti korosztálynál a leggyakoribb, bármely életkorban kialakulhat. Időszakos, ritka előfordulása önmagában nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat. Mérje fel a nemzetközileg is elfogadott és ajánlott IIEF (International Index of Erectile Function) teszttel libidóját és merevedési képességének átlagos állapotát! Az eredmény tájékoztató jellegű, de alapul szolgálhat az orvosi vizsgálathoz. A teszt nem pótolja sem az orvosi diagnózist, sem az orvosi kezelést.

teszt gomb

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Merevedési zavar - Bárkinél jelentkezhet

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
Bár a merevedési zavar a 65 év feletti korosztálynál a leggyakoribb, bármely életkorban kialakulhat. Időszakos, ritka előfordulása önmagában nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.