• Gyógynövény konferenica

    Szerző:
    WEBBeteg

    Rohanó világunkban a kiegyensúlyozott táplálkozás, a létfontosságú mikrotápanyagok rendszeres bejuttatása egészségünk megőrzésének záloga lehet.

    VII. Étrend-kiegészítők, gyógytermékek és gyógynövények konferencia

    Helyszín, időpont: Bükfürdő, 2010. március 18-19. Radisson SAS Birdland Resort & Spa Hotel*****Golf út 4.

    Immár hetedik alkalommal rendezzük meg konferenciánkat, a szakmai szervezetek széleskörű összefogásával. A termelői, gyártói, forgalmazói és felhasználói körben szerepet vállaló szakemberek, valamint orvosok, gyógyszerészek, dietetikusok és élelmezésvezetők véleményének kívánunk nagyobb teret adni, az együttműködésük elősegítése céljából.

    Mivel az élelmiszerek tápanyag-összetétele különböző, és önmagában egyik sem tartalmazza kellő mennyiségben és optimális arányban a szükséges összetevőket, felmerül a kérdés, hogy egészségünk megőrzése érdekében hogyan táplálkozzunk, milyen életmódot folytassunk? A tudomány fejlődésével az emberi szervezet működését egyre jobban megismerjük.

    Eljön az az idő is, amikor számítógépen, gombnyomásra, tápanyagok összekeverésével előállítanak az egyén életkorának, egészségi állapotának, nemének megfelelő táplálékot.

    Bízunk benne, hogy azért az ételek nem csak tablettákból fognak állni, hanem gasztronómiai értéküket is megtartják. Bár a gyógyítás módszerei és a szemlélet az idők során folyamatosan változtak, a lényeg azonban több ezer év után is változatlan.

    Éljünk a természet kínálta lehetőségekkel okosan, s ötvözzük őket a modern tudomány vívmányaival annak érdekében, hogy egészségünket minél tovább megőrizhessük.

    A jelentkezési lap letölthető: www.smederg.hu

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A vitaminok és ásványi anyagok szerepe a menopauza tüneteinek csökkentésében

    A menopauza a női lét természetes velejárója, és egy bizonyos életkor felett minden hölgyet érint. A változókor folyamatával tulajdonképpen a nők életük harmadik szakaszába lépnek, melynek végeredményeként a reproduktív, vagyis fogamzóképes életszakaszuk lezárul. Milyen étrend-kiegészítők segíthetnek átvészelni az időszakot?

    Gyógyszerbiztonság: új adatbázisba kerülnek az étrend-kiegészítők

    Megújul egyebek mellett az étrend-kiegészítők és a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek adatbázisa – köszönhetően egy, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek.

    Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

    Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

    Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

    Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

    Az élelmiszerek már nem tartalmaznak elegendő mennyiségű mikrotápanyagot!

    A mai zöldségek, gyümölcsök a nemesítés következtében már sokkal kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint 100 évvel ezelőtt. Az egészséges táplálkozáshoz gigantikus mennyiséget kellene fogyasztani belőlük. A táplálékkiegészítők világában sem egyszerű az eligazodás, mivel sok esetben, például a répánál, a zöldség nem csupán a béta-karotint tartalmazza, hanem alfa-, gamma-, epszilon-karotint is. Ezeknek az együttes hatása adja meg a tökéletes támogatást a szervezet számára. De ugyanígy elmondható ez az E- vagy más vitaminokról is.

    Kerülje el az étrend-kiegészítőket a digoxin terápia ideje alatt!

    A szívelégtelenség, valamint a szívritmuszavar alapvetően is veszélyes állapotok, amelyek gyógyszeres kezelése önmagában is fokozott odafigyelést és körültekintő, tudatos életmódot követel meg a betegtől. A gyógyszeres terápia egyik leggyakrabban használt hatóanyaga a digoxin, amely a szív pumpafunkciójának javítására, illetve pitvarfibrilláció és flutter (pitvarremegés és lebegés) kezelésére alkalmas szer. Vajon szabad a szedése mellett más étrend-kiegészítőket alkalmazni?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.